Η Sony άλλαξε CPU στη νέα φουρνιά της παιχνιδοκονσόλας

17


Ασταμάτητη η εξέλιξη του PlayStation 5 σε επίπεδο hardware, παρά το γεγονός ότι η Sony δεν βρίσκει τον λόγο να ανακοινώνει επίσημα τις αλλάγες που πραγματοποιεί στις νέες φουρνιές της παιχνιδοκονσόλας. Πριν από μερικές ημέρες είχαμε δει ότι προχώρησε σε επανασχεδιασμό του εσωτερικού τοποθετώντας νέα, μικρότερη motherboard, διαφορετικό σύστημα ψύξης και διαφορετικό κάλυμμα για τον αποθηκευτικό χώρο SSD, με αποτέλεσμα να μικρύνει ελαφρώς το συνολικό πάχος και βάρος.

Αυτή τη φορά μαθαίνουμε πως η εταιρεία προχώρησε σε αναβάθμιση της CPU, επιλέγοντας την AMD Oberon Plus (6nm) που διαθέτει μικρότερο μέγεθος και παράλληλα διατηρεί το ίδιο επίπεδο απόδοσης (σ.σ. το προηγούμενο chipset ήταν κατασκευασμένο με την αρχιτεκτονική κλίμακας 7nm της TSMC). Χάριν στο μικρότερο μέγεθος, η Sony εξοικονομεί χρήματα για την κατασκευή του PS5 (άσχετα εάν δεν μειώνει την τιμή του) και ταυτόχρονα κερδίζει περισσότερο χώρο για να λειτουργεί αποτελεσματικότερα το σύστημα ψύξης.

Επομένως, δεν θα δούμε κάποια σοβαρή αλλαγή στην εμφάνιση και την απόδοση του PS5 στη νέα φουρνιά, αλλά σίγουρα θα ψύχεται καλύτερα από τις παιχνιδοκονσόλες που έχουμε σήμερα στην κατοχή μας. Επίσης, εκτιμάται πως η Sony θα εξοικονομήσει περίπου 12% των χρημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή και το μικρότερο μέγεθος της CPU θα επιταχύνει ελαφρώς τους χρόνους μαζικής παραγωγής.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή