Θα έρθει με κυρτό OLED panel, notch-σταγόνα και κάμερα 38MP;

20


Μαζεμένες οι πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες για τη σειρά Huawei P30, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε αρκετούς μήνες πριν την επίσημη παρουσίαση της (αναμένεται τον Απρίλιο του 2019). Η πρώτη από αυτές αφορά τον αισθητήρα 38MP Sony IMX607, ο οποίος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά διέρρευσε επίσημο έγγραφο που τον περιγράφει, ενώ η δεύτερη περιγράφει την πρόσοψη ως κυρτή με notch-σταγόνα.

Ξεκινώντας από το πρώτο, ο αισθητήρας 38MP Sony IMX607 αναμένεται με μέγεθος 1/1.8” και σε σύγκριση με το P20 Pro θα ενσωματώνει μια σειρά λευκών pixels στα κλασικά RGB. Αντί της τεχνολογίας Quad Bayer, ο νέος αισθητήρας βασίζεται στην τεχνολογία Dual Bayer με μια σειρά λευκών pixels για τη λειτουργία HDR Coding. Σημειώστε ότι ο Sony IMX600 των P20 Pro και Mate 20 Pro χρησιμοποιεί δύο από τα έγχρωμα pixels για μακρύ χρόνο έκθεσης και δύο για μικρό χρόνο, και στη συνέχεια τα συνδυάζει για να βελτιώσει το HDR. Με τη νέα διάταξη θα συμβαίνει κάτι παρόμοιο αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Η προσθήκη των λευκών pixels θα επιτρέψει την πρόσληψη περισσότερου φωτός για καλύτερη ακρίβεια και λεπτομέρεια χωρίς να χρειάζεται η τοποθέτηση ασπρόμαυρου αισθητήρα. Θεωρητικά, αυτό θα βελτιώσει και το night time mode. Παράλληλα, η Sony επιταχύνει ακόμη περισσότερο την αυτόματη εστίαση με το σύστημα QPDAF (Quad Pixel Phase Detection Auto Focus). Σε άλλα χαρακτηριστικά βλέπουμε υψηλό SNR (signal-to-noise ratio) για εντυπωσιακές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτός, ενσωμάτωση αισθητήρων θερμότητας και περιβάλλοντος φωτισμού και native ISO 50/500/5000.

Σε ό,τι αφορά το κυρτό OLED panel με notch-σταγόνα, η αλήθεια είναι ότι προκαλεί εντύπωση δεδομένου ότι η εταιρεία σήμερα θα παρουσιάσει το Huawei Nova 4 με οπή στην οθόνη. Σε περίπτωση που αληθεύει, τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε σίγουρο ότι η διανομή αυτών των οθονών θα γίνει από τη Samsung, μιας και είναι η μόνη κατασκευάστρια οθονών OLED σε μορφή Infinity-O.

Ακόμα βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, ωστόσο, οι φήμες αυτές ίσως έχουν υπόσταση μιας και η Huawei ασχολείται και με την κατασκευή του δικού της αναδιπλώμενου smartphone, επομένως, δεν αποκλείεται να θέλει να “ξεμπερδεύει” γρήγορα με το Huawei P30.

[1, 2]



Πηγή