Categories: Internet

Θα αφήσει για πρώτη φορά την Samsung στη δεύτερη θέση;


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αρκετά μεγάλη πτώση στις πωλήσεις των smartphones συνολικά για όλες τις εταιρείας, μια τάση που δείχνει ότι οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να κρατούν για μεγαλύτερο διάστημα τις συσκευές τους σε σύγκριση με την περασμένη δεκαετία, είτε λόγω κόστους, είτε λόγω έλλειψης πραγματικής καινοτομίας που να καθιστά «επιτακτική» την αλλαγή. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι φέτος αναμένεται ιστορικό χαμηλό δεκαετίας στις πωλήσεις όλων των κατασκευαστών, με την Counterpoint Research να εκτιμά ότι η πτώση θα φτάσει στο 6% σε σύγκριση με πέρυσι.

Προφανώς από μια τέτοια κατάσταση δεν γλιτώνει κανένας κατασκευαστής, καθώς η πλειοψηφία τους θα δει μειωμένες πωλήσεις, όμως για την Apple ενδέχεται να καταγραφεί μια ιστορική πρωτιά. Σύμφωνα με την Counterpoint Research, το 2023 ενδέχεται να καταγραφεί ως η πρώτη χρονιά όπου η Apple θα βρεθεί στην κορυφή των κατασκευαστών συνολικά για όλο το έτος αφήνοντας πίσω της την Samsung!

Η εταιρεία αναλύσεων υπολογίζει πως φέτος θα υπάρξει μεγάλο κύμα αναβαθμίσεων προς την premium κατηγορία όπου η Apple έχει παραδοσιακά τον πρώτο λόγο. Συνυπολογίζει το γεγονός ότι υπάρχει μια τάση των χρηστών Android προς το iOS, όπως και ότι πολλοί κάτοχοι συσκευών της σειράς iPhone 12 θα επιλέξουν φέτος την αναβάθμιση στα μοντέλα της σειράς iPhone 15. Όλα, όμως, θα κριθούν από την υποδοχή που θα υπάρξει για τα νέα μοντέλα της Apple και φυσικά από την δυνατότητα της τελευταίας να καλύψει ταχύτατα την ζήτηση, μιας και υπάρχουν πολλές αναφορές για καθυστερήσεις στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ανάλυσης Jeff Fieldhack,

Η Apple βρίσκεται για πρώτη φορά τόσο κοντά στην κορυφή. Μιλάμε για μια διαφορά που καλύπτεται κυριολεκτικά μέσα σε λίγες ημέρες πωλήσεων. Αν θεωρήσουμε ότι Apple δεν θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχε πέρυσι στην παραγωγή, τότε πιθανότατα θα τα καταφέρει. Η υποδοχή που θα επιφυλάξουν οι καταναλωτές στα μοντέλα της σειράς iPhone 15 στις μη-κύριες αγορές της Apple θα κρίνει αν η τελευταία θα καταφέρει να ξεπεράσει τη Samsung στις πωλήσεις ολόκληρου του έτους.

Για εμάς τους τελικούς καταναλωτές μικρή σημασία έχει ποιος θα είναι ο πρώτος. Αυτό που θέλουμε είναι να βλέπουμε υψηλό ανταγωνισμό, την προσφορά πραγματικής καινοτομίας και λύσεων για την καθημερινότητα μας, χωρίς να πληρώνουμε περισσότερα από όσα πρέπει.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Το πρώτο trailer για την ταινία που ετοιμάζει εδώ και δεκαετίες ο Francis Ford Coppola!

Είναι περίεργο πώς το Megalopolis κατέληξε να γίνει μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της…

4 ώρες ago

Η λειτουργία AI της Google λύνει πλέον προβλήματα Μαθηματικών και Φυσικής!

Η λειτουργία Circle to Search είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της Google για να…

5 ώρες ago

Η Apple απέτρεψε κακόβουλες συναλλαγές ύψους $7 δισ. την τελευταία τετραετία στο App Store

Η Apple έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την τέταρτη ετήσια ανάλυσή της για την πρόληψη περιπτώσεων…

5 ώρες ago

Η ενσωματωμένη AI θα ανιχνεύει τηλεφωνικές απάτες σε πραγματικό χρόνο!

Η Google ανακοίνωσε ότι τα επερχόμενα εργαλεία ανίχνευσης απάτης θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος στα Android…

5 ώρες ago

Ο Chrome browser ενισχύεται με το Gemini Nano που τρέχει τοπικά στη συσκευή!

Η Google ενσωματώνει το Gemini AI στην desktop έκδοση του δημοφιλή Chrome browser. Κατά τη…

5 ώρες ago

Δραματική εξοικονόμηση χρόνου (και νεύρων) με τις νέες AI λειτουργίες του Gemini

Το Gemini AI της Google μοιάζει συχνά με ένα chatbot που είναι ενσωματωμένο σε ένα…

5 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.