Θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μουσική από τα videos της υπηρεσίας

17


Η κίνηση της Google να ανταγωνιστεί κατά το μέγιστο το TikTok, προσθέτοντας το νέο χαρακτηριστικό των Shorts στην πλατφόρμα του Youtube έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, με την προσπάθεια της εταιρείας να δανείζονται οι χρήστες τον ήχο από οποιοδήποτε βίντεο στο περιβάλλον του Youtube εκτόξευσε ομολογουμένως τον ανταγωνισμό στα ύψη.

Το YouTube ανακοίνωσε επίσημα αυτήν τη λειτουργία των Shorts τον περασμένο μήνα και τώρα αναφέρει ότι είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Χιλή, το Μεξικό, η Κολομβία, το Περού και η Βενεζουέλα.

Οι χρήστες των Shorts μπορούν ήδη να χρησιμοποιήσουν ήχους από άλλα βίντεο Shorts αλλά με τη νέα ενημέρωση θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα βίντεο της πλατφόρμας. Ο Todd Sherman, επικεφαλής της ανάπτυξης των Shorts του Youtube τόνισε ότι η νέα λειτουργία θα επιτρέψει στους δημιουργούς να επωφεληθούν σημαντικά, καθώς η κοινότητα θα εντοπίζει ενδιαφέρονται σημεία στα βίντεο τους.

Βέβαια, ορισμένοι δημιουργοί δεν είναι ευχαριστημένοι με τη νέα λειτουργία, καθώς με την παροχή της ελεύθερης πρόσβασης στο περιεχόμενου τους, παραπονέθηκαν ότι θα είναι εύκολο να «κλέβουν» τις δημιουργίες τους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή