Categories: Microsoft

Κατέθεσε ένσταση κατά της ΕΕ για τον χαρακτηρισμό της ως gatekeeper


Νωρίτερα αυτό το μήνα, είδαμε την Apple να συμβιβάζεται με την ιδέα ότι θα πρέπει να επιτρέψει (αναγκαστικά) τα third-party καταστήματα για το περίφημο sideloading εφαρμογών στις συσκευές της, στο πλαίσιο του νόμο Digital Markets Act της ΕΕ. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη, καθώς κατέθεσε ήδη προσφυγή για να επανεξεταστεί ο χαρακτηρισμός των App Store και iMessage ως gatekeepers. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Apple κατέθεσε επίσημα νομική προσφυγή κατά των αποφάσεων που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πρόσφατης εφαρμογής του DMA.

Με παρόμοιο τρόπο, οι Meta και TikTok έχουν ήδη καταθέσει προσφυγές αμφισβητώντας την απόφαση της Επιτροπής να συμπεριλάβει τις υπηρεσίες τους στο DMA. Η έφεση της Meta εκφράζει τη διαφωνία της με την απόφαση της Επιτροπής να ορίσει τις υπηρεσίες της Messenger και Marketplace ως gatekeepers, χωρίς όμως να αμφισβητήσει τη συμπερίληψη του Facebook, του WhatsApp ή του Instagram.

Παράλληλα, η TikTok υποστηρίζει ότι ο χαρακτηρισμός της ενέχει τον κίνδυνο να παγιωθεί η δύναμη των κυρίαρχων εταιρειών τεχνολογίας. Η πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί στην Ευρώπη για λίγο περισσότερο από πέντε χρόνια, διατείνεται ότι είναι «η πιο ικανή αντίπαλος των πιο εδραιωμένων πλατφορμών»

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του DMA, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει την εξουσία να χαρακτηρίζει τις ψηφιακές πλατφόρμες ως ” gatekeepers ” εάν διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο ως σύνδεσμοι μεταξύ των επιχειρήσεων και των καταναλωτών. Η νομοθεσία στρέφεται κατά 22 υπηρεσιών “gatekeeper” που λειτουργούν από έξι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας – τη Microsoft, την Apple, την Google της Alphabet, την Amazon, τη Meta και το TikTok της ByteDance.

Κύριος στόχος της νομοθεσίας είναι η απλούστευση της μετάβασης των χρηστών μεταξύ ανταγωνιστικών υπηρεσιών. Αυτό περιλαμβάνει τον εξαναγκασμό των πλατφορμών να συνεργάζονται οι εφαρμογές messaging με τις ανταγωνιστικές και να επιτρέπουν στους χρήστες να αποφασίζουν ποιες εφαρμογές θα προεγκαθιστούν στις συσκευές τους.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Το πρώτο trailer για την ταινία που ετοιμάζει εδώ και δεκαετίες ο Francis Ford Coppola!

Είναι περίεργο πώς το Megalopolis κατέληξε να γίνει μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της…

7 ώρες ago

Η λειτουργία AI της Google λύνει πλέον προβλήματα Μαθηματικών και Φυσικής!

Η λειτουργία Circle to Search είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της Google για να…

7 ώρες ago

Η Apple απέτρεψε κακόβουλες συναλλαγές ύψους $7 δισ. την τελευταία τετραετία στο App Store

Η Apple έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την τέταρτη ετήσια ανάλυσή της για την πρόληψη περιπτώσεων…

7 ώρες ago

Η ενσωματωμένη AI θα ανιχνεύει τηλεφωνικές απάτες σε πραγματικό χρόνο!

Η Google ανακοίνωσε ότι τα επερχόμενα εργαλεία ανίχνευσης απάτης θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος στα Android…

7 ώρες ago

Ο Chrome browser ενισχύεται με το Gemini Nano που τρέχει τοπικά στη συσκευή!

Η Google ενσωματώνει το Gemini AI στην desktop έκδοση του δημοφιλή Chrome browser. Κατά τη…

8 ώρες ago

Δραματική εξοικονόμηση χρόνου (και νεύρων) με τις νέες AI λειτουργίες του Gemini

Το Gemini AI της Google μοιάζει συχνά με ένα chatbot που είναι ενσωματωμένο σε ένα…

8 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.