Κυνηγά ακόμα περισσότερο το gaming για τα παιδιά

21


Το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών Διαδικτύου της Κίνας επανεξέτασε ορισμένους από τους περιορισμούς που έθεσε η κυβέρνηση σχετικά με το Διαδίκτυο, αποσκοπώντας να βάλει ένα τέλος σε πρακτικές όπως η ενοικίαση ή πώληση λογαριασμών για online games. Με την κίνηση αυτή, η εθνική υπηρεσία της Κίνας στοχεύει στην κατάργηση του gaming περιορισμού (τρεις ώρες την εβδομάδα) που έχει οριστεί για τα παιδιά.

Οι νομοθέτες της Κίνας εισήγαγαν τον χρονικό περιορισμό για gaming τον Αύγουστο, επιτρέποντας τα παιχνίδια από τις 20:00 και 21:00 την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή – με μια επιπλέον ώρα να δίνεται ως «δώρο» στις επίσημες αργίες.

Η στάση του Πεκίνου θεωρείται ως μια απαραίτητη προφύλαξη για την πρόληψη του εθισμού στα παιχνίδια, καθώς υιοθετεί την ιδέα ότι το παιχνίδι δεν αντανακλά τις κινεζικές αξίες, γιατί είναι μη παραγωγικό και αντικοινωνικό.

Ωστόσο, οι εν λόγω κανόνες πυροδότησαν γρήγορα μια μαύρη αγορά για λογαριασμούς gaming στο διαδίκτυο που τώρα το Πεκίνο προσπαθεί να την εξαλείψει.

Σύμφωνα με την Central Cyberspace Affairs Commission (CAC), το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών του Διαδικτύου έχει επίσης επανεξετάσει πρόσφατες αποφάσεις που σχετίζονται με τα μηνύματα, τις ειδήσεις, τα φόρουμ και τις κοινότητες, τις ζωντανές εκπομπές μέσω διαδικτύου, τις ερωτήσεις και απαντήσεις γνώσεων, τις υπηρεσίες ζωής, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα βίντεο στο διαδίκτυο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή