Μέσα σε 452 σελίδες απαντά σε όλα τα ερωτήματα που απέφυγε ο Mark Zuckerberg ενώπιων του Κογκρέσου

17


Image by Alex Brandon (Reuters)

Η απολογία του Mark Zuckerberg ενώπιον του Κογκρέσου ήταν απογοητευτική, καθώς δεν έδωσε άμεσες απαντήσεις σχετικά με τις πολιτικές του Facebook. Ο ίδιος, πολύ συχνά υποσχόταν follow-ups και δεν ήταν λίγες οι φορές που ερωτήματα έμειναν αναπάντητα. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία δημοσίευσε ένα τεράστιο αρχείο 452 σελίδων για να καλύψει τα κενά της μαρτυρίας του CEO της.

Χαρακτηριστικά, η Facebook απαντά πως τα δεδομένα που συλλέγονται, είναι από χρήστες που επιλέγουν ρητά να παρέχουν αυτές τις προσωπικές πληροφορίες και φυσικά σε πολλές χώρες συμπεριλαμβάνονται ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της εθνικότητας, της θρησκείας και της πολιτικής επιρροής.

Λαμβάνει, επίσης, τις επαφές των χρηστών, τα στατιστικά χρήσης, τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν μέσω της υπηρεσίας και τις αλληλεπιδράσεις που αφορούν άμεσα αυτούς (π.χ σχόλια σε φωτογραφίες τους)

Επιπλέον, τα επιχειρηματικά εργαλεία της εταιρείας επιτρέπουν στους εταίρους να μοιράζονται δεδομένα έξω από το Facebook, εφόσον τους επιτρέπεται να συλλέγουν και να μοιράζονται τα δεδομένα αυτά με νόμιμο τρόπο.

Ένας προγραμματιστής παιχνιδιών, για παράδειγμα, θα μπορούσε να πει στο Facebook ποια παιχνίδια παίζει ένας χρήστης. Ακόμη, το Facebook συγκεντρώνει πληροφορίες για συσκευές όπως την συμπεριφορά των εφαρμογών, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την ισχύ του σήματος. Αυτά, είναι προφανώς για πρακτικούς σκοπούς, όπως η καταπολέμηση bots ή η ροή βίντεο σε τηλεόρασή σας.

Οι απαντήσεις της Facebook δεν θα διαλύσουν ως διά μαγείας τις ανησυχίες του Κογκρέσου και της ΕΕ σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθεί η εταιρεία. Παρ’ όλα αυτά, τουλάχιστον απαντήθηκαν μερικά από τα θέματα που θίχτηκαν τον περασμένο Απρίλιο.

[via]



Πηγή