Categories: Google

Μεγάλες αλλαγές στις υπηρεσίες της για την προστασία των ανηλίκων


Η Google ανακοίνωσε μια σειρά αλλαγών σε μερικές από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες της για να διασφαλίσει τη μέγιστη προστασία των νεαρών χρηστών. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχουν διάφορες πολιτικές και λειτουργίες για την ασφάλεια των ανηλίκων.

Για παράδειγμα, το Family Link επιτρέπει στους γονείς να δημιουργούν λογαριασμούς επίβλεψης για τα παιδιά τους. Συγχρόνως, έχει κυκλοφορήσει εφαρμογές για κινητά, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί ιδίως για παιδιά, όπως το Youtube Kids. Βέβαια, υπάρχει πάντα περιθώριο εξέλιξης, όταν γίνεται λόγος για χρήστες κάτω των 18 ετών, εξ ου και οι αλλαγές της εταιρείας.

Η Google αλλάζει το YouTube και το Search για παιδιά

Στο YouTube, η Google θα αλλάξει την προεπιλεγμένη ρύθμιση μεταφόρτωσης περιεχομένου στην πιο ιδιωτική επιλογή για χρήστες ηλικίας 13-17 ετών. Αυτές οι μεταφορτώσεις θα μπορούν να προβληθούν μόνο από τον χρήστη και τα άτομα που επιλέγουν οι ίδιοι. Θα έχουν τη δυνατότητα επίσης να δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο που επιθυμούν, αλλά η Google θα τους υπενθυμίζει ποιος μπορεί να δει τα video τους. Επιπλέον, η αυτόματη αναπαραγωγή θα απενεργοποιηθεί από προεπιλογή, οπότε το επόμενο βίντεο δεν θα παίζει αυτόματα.

Αναφορικά με το Search, η Google σημειώνει ότι η ασφαλής αναζήτηση είναι ήδη ενεργοποιημένη από προεπιλογή για χρήστες κάτω των 13 ετών. Σύντομα, η Google θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία από προεπιλογή για όλους τους νέους και υπάρχοντες χρήστες κάτω των 18 ετών.

Ακολουθούν μερικές επιπλέον αλλαγές που σχεδιάζει να εφαρμόσει η Google τους επόμενους μήνες:

  • Έρχονται νέες ρυθμίσεις σχετικές με την προστασία στο Google Assistant για να αποτρέψουν την εμφάνιση του περιεχομένου για ενηλίκους.
  • Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρήστες κάτω των 18 ετών δεν θα μπορούν να ενεργοποιήσουν το Ιστορικό της τοποθεσίας στους λογαριασμούς τους.
  • Η Google προσθέτει μια νέα ενότητα ασφάλειας στο Google Play.
  • Η Google θα αποκλείσει τη στόχευση διαφημίσεων με βάση την ηλικία, το φύλο ή τα ενδιαφέροντα των ατόμων που είναι κάτω των 18 ετών.
  • Τα νέα φίλτρα Digital Wellbeing θα επιτρέπουν στους χρήστες να αποκλείουν ειδήσεις, podcast και ιστότοπους σε έξυπνες συσκευές.

Ένας εκπρόσωπος της Google μιλώντας για τις αλλαγές που προχώρησαν, ανέφερε:

Ενώ ορισμένες από αυτές τις ενημερώσεις αφορούν άμεσα τους επερχόμενους κανονισμούς, έχουμε ξεπεράσει αυτό που απαιτείται από το νόμο για την προστασία των εφήβων στο Google και το YouTube. Πολλές από αυτές τις αλλαγές επεκτείνονται πέρα ​​από κάθε ισχύον ή επερχόμενο κανονισμό. Αναζητούμε τρόπους για να αναπτύξουμε συνεπείς εμπειρίες προϊόντων και ελέγχους χρηστών για παιδιά και εφήβους παγκοσμίως.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[Google]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Πρώτη επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρεία!

Η Nintendo αποκάλυψε ότι το Switch ξεπέρασε τα 140 εκατομμύρια πωλήσεις, εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο τη…

6 ώρες ago

Πόσα πλήρωσε η Google στην Apple για να φέρει το Google Search στον Safari browser

Χάρη στα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ…

13 ώρες ago

Περιλήψεις ειδήσεων μέσω του Grok AI στο X (πρώην Twitter)

Το X (πρώην Twitter) ανακοίνωσε επίσημα ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται "Stories on X" και…

13 ώρες ago

Ώρα για games και στο…LinkedIn!

Σειρά και του LinkedIn να μπει στον χώρο του gaming. Σε ολοένα και περισσότερους χρήστες…

13 ώρες ago

Το Google Photos θα βελτιώνει την ποιότητα των videos με το πάτημα ενός κουμπιού

Η υπηρεσία Google Photos εισήγαγε το 2023 το AI εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών με Magic Editor,…

13 ώρες ago

Εμβόλιο mRNA αντιμετώπισε θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου σε ανθρώπους

Το γλοιοβλάστωμα είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους, με λίγες διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. Πρόσφατα,…

14 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.