Με αυτή τη συσκευή, το ίντερνετ δεν έχει πρακτικά τέλος

43


Τώρα μπορούμε να κρατάμε επαφή με φίλους και οικογένεια όπου κι αν είμαστε στον κόσμο, στη μέση του ωκεανού ή χωμένοι σε φαράγγια και λαγκάδια.

Αυτό προσέφερε η Somewear Labs με το Global Hotspot της, ένα πανέξυπνο gadget που συνδέεται στο κινητό τηλέφωνο (iPhone και Android) μέσω Bluetooth, δίνοντάς του σήμα και ίντερνετ μέσω του δορυφορικού δικτύου Iridium.

Και έχει φυσικά κι εφαρμογή για τη λειτουργία του, αλλά και πομπό GPS για τον γεωεντοπισμό μας, μπορώντας έτσι να σου στείλει μετεωρολογικά δελτία, ακόμα και σήματα κινδύνου. Κι αν κάτι κακό συμβεί, η ίδια συσκευή θα μεταδώσει ένα σήμα έκτακτης ανάγκης (SOS) στο 24ωρο παρατηρητήριο GEOS Worldwide.

Κι αν αυτά δεν είναι εντυπωσιακά από μόνα τους, είναι σχεδιασμένη να αντέχει στις κακουχίες και δεν θα σε προδώσει στα κρύα ή τις ζέστες. Είναι μικροσκοπική, το μικρότερο δορυφορικό hotspot που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, παρέχει κάλυψη στο 100% της υδρογείου (μιας και δουλεύει δορυφορικά) και κοστίζει 199 δολάρια.

gjpfdo3

Για τον περιπετειώδη τύπο, τον ερασιτέχνη εξερευνητή και εκείνον που παίρνει τα βουνά και εξαφανίζεται από προσώπου γης είναι πάντως απαραίτητο. Αυτό σκέφτηκαν πολλοί και το υποστήριξαν στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter, κάνοντάς το πραγματικότητα, μιας και είναι αναγκαιότητα.

gjpfdo4

Καθώς ξανακάνει το smartphone λειτουργικό βοήθημα ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει σήμα (ή δεν θα μπορούσε να υπάρχει)…





Πηγή