Categories: Google

Μην σκεφτείτε να περιορίσετε την ταχύτητα των third-party καλωδίων USB-C


Νομοτελειακά η Apple είναι αναγκασμένη να συμμορφωθεί με την εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χρήση υποδοχής USB-C στις συσκευές της από το 2024 και έπειτα, κάτι που περιμένουμε να συμβεί από φέτος με την επερχόμενη γενιά iPhone 15. Παρόλα αυτά, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως η Apple ενδέχεται να κρυπτογραφήσει τις διαδικασίες εκμετάλλευσης του USB-C προκειμένου να αποτρέψει την χρήση μη πιστοποιημένων στο πρωτόκολλο MFi καλωδίων, φορτιστών κλπ., με αποτέλεσμα τη μείωση της ταχύτητας φόρτισης και της ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται απλά για φήμες, η ΕΕ φροντίζει από τώρα να «κόψει τον βήχα» στην Apple στέλνοντας επιστολή υπογεγραμμένη από τον επίτροπο Thierry Breton που υπενθυμίζει στην εταιρεία πως δεν επιτρέπεται να περιορίσει την λειτουργικότητα των third-party καλωδίων USB-C, διαφορετικά θα απαγορευτεί η πώληση των iPhone στην Ευρώπη.

Από τα τέλη του 2024, όλα τα νέα κινητά τηλέφωνα, tablets και οι κάμερες που θα πωλούνται στην ΕΕ θα πρέπει να διαθέτουν υποδοχή φόρτισης USB-C. Από την άνοιξη του 2026 το μέτρο θα επεκταθεί και στα laptops.

Χάριν στους νέους κανόνες, οι καταναλωτές δεν θα χρειάζονται διαφορετικούς φορτιστές κάθε φορά που αγοράζουν μια νέα συσκευή και θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο έναν για την φόρτιση μεγάλης γκάμας ηλεκτρονικών συσκευών μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή (βλ. Apple), όλα τα νέα κινητά τηλέφωνα, tablets, ψηφιακές κάμερες, ακουστικά, φορητές παιχνιδοκονσόλες, φορητά ηχεία, e-readers, πληκτρολόγια, mouse, φορητά συστήματα πλοήγησης και laptops που μπορούν να επαναφορτιστούν μέσω καλωδίου και λειτουργούν με ισχύ έως 100W, θα πρέπει να διαθέτουν υποδοχή USB-C.

Όλες οι συσκευές που υποστηρίζουν τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης θα προσφέρουν την ίδια ταχύτητα, έτσι ώστε οι χρήστες να τις φορτίζουν στον ίδιο χρόνο με κάθε συμβατό φορτιστή.

Εξαιρούνται από την οδηγία οι συσκευές που είναι πολύ μικρές για να διαθέτουν υποδοχή USB-C, όπως για παράδειγμα τα smartwatches και οι health trackers. Ακόμη, οι εταιρείες θα πρέπει να τοποθετούν ξεχωριστές ετικέτες που θα ενημερώνουν ξεκάθαρα τον χρήστη για τα χαρακτηριστικά φόρτισης της συσκευής που αγοράζει.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Viral η επική… τούμπα του ρομπότ Σοφία στη Θεσσαλονίκη

Viral η επική… τούμπα του ρομπότ Σοφία στη Θεσσαλονίκη - Newsbeast play Δεν διανύει την…

14 ώρες ago

Το ρομπότ Σοφία έθεσε νέο… κρητικό Ζήτημα – «Η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν αυτόνομο κρατίδιο»

Το ρομπότ Σοφία έθεσε νέο… κρητικό Ζήτημα – «Η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν αυτόνομο…

16 ώρες ago

Εκδήλωση στις 7 Μαΐου 2024 για τα νέα wearables και όχι μόνο

Όπως το περιμέναμε εδώ και αρκετές ημέρες, η Huawei ανακοίνωσε επίσημα ότι θα πραγματοποιήσει εκδήλωση…

18 ώρες ago

Ταυτόχρονο download δύο εφαρμογών στη νέα αναβάθμιση του Google Play Store

Μέχρι τώρα, το Google Play Store δεν σας επέτρεπε να κατεβάζετε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα. Έπρεπε…

19 ώρες ago

Σπάνια συνέντευξη αυτόπτη μάρτυρα που είδε την πρώτη απόπειρα απογείωσης των αδερφών Wright! [Video]

Εν έτει 2024 και παρόλη αυτήν την τεχνολογική έκρηξη των τελευταίων 3 δεκαετιών ακόμα δυσκολευόμαστε…

19 ώρες ago

Η NASA μας δείχνει μια γιγαντιαία λίμνη από λάβα στην επιφάνεια της Ιούς [Video]

Η NASA ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε μια λίμνη λάβας στην επιφάνεια της Ιούς. Η λίμνη ανακαλύφθηκε…

20 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.