Categories: Mobile

Μια νέα πατέντα περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας του αναδιπλώμενου smartphone


Καλά και όμορφα όσα έχουμε δει τους τελευταίους μήνες με τα bezel-less και all-screen smartphones, με notch και χωρίς notch, αλλά αυτό που περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον από οτιδήποτε άλλο είναι, χωρίς αμφιβολία, το αναδιπλώμενο Samsung Galaxy X και το πως θα καταφέρει να υλοποιήσει το project η εταιρεία.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο από τη Samsung σχετικά με τους μηχανισμούς λειτουργίας του Galaxy X, οι διάφορες κατοχυρωμένες πατέντες που έρχονται στη δημοσιότητα μας επιτρέπουν να ρίξουμε μια ματιά στις ιδέες της και ενδεχομένως κάτι απ’ όλα αυτά να εφαρμοστεί και στην πραγματικότητα.

Η τελευταία πατέντα της εταιρείας περιγράφει μια εύκαμπτη συσκευή σε μορφή clamshell και τη μέθοδο διαχείρισης της. Η συσκευή διαθέτει ξεχωριστό αισθητήρα που αντιλαμβάνεται πότε βρίσκεται σε διπλωμένη κατάσταση, με τι ταχύτητα έγινε η δίπλωση, για πόσο χρονικό διάστημα και υπό ποια γωνία.

Όταν η συσκευή είναι λυγισμένη ελαφρώς (10-20°), τότε επανέρχεται αυτόματα σε πλήρως αναδιπλωμένη κατάσταση με τη βοήθεια ενός ελατηρίου. Παρόλα αυτά, εάν ο χρήστης ασκήσει πίεση στο πίσω μέρος της συσκευής με το δάκτυλο του, τότε το επάνω μέρος της οθόνης (σχεδόν το 40%) θα ενεργοποιηθεί για να εμφανίσει γενικές πληροφορίες όπως ώρα, καιρό, εισερχόμενα μηνύματα ή αναπάντητες κλήσεις.

Σε περίπτωση που ο χρήστης διατηρήσει το δάκτυλο του στο πίσω μέρος, τότε ενεργοποιείται και το panel αφής, ενώ αν συνεχίσει να ασκεί πίεση θα ενεργοποιηθεί και το υπόλοιπο μέρος της οθόνης. Είναι πολύ πιθανό ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιεί ο χρήστης να εμφανίζεται π.χ. ένα εικονικό πληκτρολόγιο στο κάτω μέρος και το μήνυμα στο επάνω μέρος της οθόνης. Δεν αποκλείεται, επίσης, η συσκευή να υποστηρίζει και γραφίδα S Pen για μεγαλύτερη ευκολία χρήσης.

Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα από τα παραπάνω, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το concept.

This slideshow requires JavaScript.

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Η AI θα βοηθήσει τη Microsoft να προβλέπει τον καιρό με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια

Τον Μάρτιο του 2023, η εταιρεία παρακολούθησης μετεωρολογικών προβλέψεων ForecastWatch απένειμε στην ομάδα ανάπτυξης μετεωρολογικών…

12 ώρες ago

Ιδανική λύση για κάθε γραφείο!

Είναι κάποιες εταιρείες στον κόσμο της τεχνολογίας οι οποίες έχουν καταφέρει να καταστήσουν το brand…

14 ώρες ago

Δείτε το πρώτο μουσικό video clip του AI εργαλείου Sora!

Αν και ο OpenAI δεν έχει ακόμη διαθέσει το εντυπωσιακό μοντέλο μετατροπής κειμένου σε video…

19 ώρες ago

Τέλος τα passwords και για όλους τους λογαριασμούς Microsoft

Τα Passkeys, μια σχετικά νέα μέθοδος ελέγχου ταυτότητας που ενίοτε αποκαλείται ως ο «δήμιος» των…

19 ώρες ago

Νέα διαρροή μας δίνει μια καλή εικόνα για τις AI δυνατότητες του iOS 18

Υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από τα χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης που ακούγεται ότι θα εμφανιστούν με…

20 ώρες ago

10% πτώση στις πωλήσεις iPhone, αλλά ρεκόρ τζίρου για τα Services της Apple

Η Apple ανακοίνωσε τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα, αυτή τη φορά για το δεύτερο οικονομικό…

1 ημέρα ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.