Categories: Gadgets

Μπαταρίες ιόντων νατρίου χωρίς λίθιο σε μαζική παραγωγή για πρώτη φορά


Πριν από δύο χρόνια, η Natron Energy ήταν απασχολημένη με την προετοιμασία των ειδικά σχεδιασμένων μπαταριών που δεν περιλαμβάνουν λίθιο για να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή. Η εταιρεία ξέφυγε λίγο από τον προγραμματισμό της για το 2023, αλλά δεν έμεινε πολύ πίσω όσον αφορά τη μαζική παραγωγή των μπαταριών. Μάλιστα, ξεκίνησε επίσημα την παραγωγή των ταχείας φόρτισης, μακράς διάρκειας ζωής μπαταριών νατρίου χωρίς λίθιο, φέρνοντας στην αγορά μια νέα ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας.

Το νάτριο είναι 500 με 1000 φορές πιο άφθονο από το λίθιο στον πλανήτη μας, ενώ η εξεύρεση του δεν απαιτεί τον ίδιο τύπο εξόρυξης που πλήττει το περιβάλλον. Επιπλέον, η Natron Energy σημειώνει ότι οι μπαταρίες ιόντων νατρίου κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από άφθονα διαθέσιμα υλικά που περιλαμβάνουν επίσης αλουμίνιο, σίδηρο και μαγγάνιο. Τα υλικά για τη χημεία των ιόντων νατρίου της Natron προέρχονται από μια αξιόπιστη εγχώρια αλυσίδα εφοδιασμού με έδρα τις ΗΠΑ, χωρίς να υπάρχουν γεωπολιτικές διαταραχές, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τα κοινά υλικά ιόντων λιθίου, όπως το κοβάλτιο και το νικέλιο.

Η τεχνολογία ιόντων νατρίου έχει προσελκύσει αυξημένο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια ως ένα πιο αξιόπιστο, δυνητικά φθηνότερο μέσο αποθήκευσης ενέργειας. Αν και η ενεργειακή πυκνότητά του υστερεί σε σχέση με το ιόν λιθίου, πλεονεκτήματα όπως η ταχύτερη ανακύκλωση, η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και η ασφαλέστερη, μη εύφλεκτη τελική χρήση έχουν καταστήσει το ιόν νατρίου μια ελκυστική εναλλακτική λύση, ιδίως για σταθερές χρήσεις όπως η εφεδρική αποθήκευση σε κέντρα δεδομένων και φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Natron ιδρύθηκε το 2013 και είναι ένας από τους πρωτοπόρους σε αυτό το νέο κύμα έρευνας και καινοτομίας των ιόντων νατρίου. Καθώς τα περισσότερα μοντέλα ιόντων νατρίου παραμένουν σε εργαστηριακό επίπεδο, η Natron έχει θέσει σε λειτουργία μία από τις πρώτες μεγάλες παραγωγικές δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μπαταρίες ιόντων νατρίου προσφέρουν μια μοναδική εναλλακτική λύση σε σχέση με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, με μεγαλύτερη ισχύ, ταχύτερη επαναφόρτιση, μεγαλύτερο κύκλο ζωής και μια απολύτως ασφαλή και σταθερή χημεία“, δήλωσε στην εκδήλωση ο ιδρυτής και co-CEO της Natron, Colin Wessells. “Ο εξηλεκτρισμός της οικονομίας μας εξαρτάται από την ανάπτυξη και την παραγωγή νέων, καινοτόμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας. Εμείς στη Natron είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε μια τέτοια μπαταρία χωρίς τη χρήση ορυκτών από συγκρούσεις ή υλικών με αμφισβητήσιμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις“.

Η Natron λέει ότι οι μπαταρίες της φορτίζουν και εκφορτίζονται με ρυθμούς 10 φορές ταχύτερους από ό,τι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, ένα επίπεδο άμεσης ικανότητας φόρτισης/εκφόρτισης που καθιστά τις μπαταρίες έναν πρωταρχικό υποψήφιο για τα σκαμπανεβάσματα της εφεδρικής αποθήκευσης ενέργειας. Σε αυτή την περίπτωση χρήσης βοηθά επίσης η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής των 50.000 κύκλων.

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Ο δημιουργός του Monkey Island ανακοίνωσε νέο game!

Ο θρυλικός δημιουργός παιχνιδιών Ron Gilbert (Monkey Island, Thimbleweed Park και πολλά άλλα) ετοιμάζει ένα νέο…

34 λεπτά ago

Σοβαρό σφάλμα εμφανίζει σβησμένες φωτογραφίες ακόμα και σε νέους ιδιοκτήτες

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν διάφορες αναφορές σχετικά με ένα σφάλμα στο iOS 17.5 που επαναφέρει…

2 ώρες ago

Μετατροπή οποιουδήποτε video σε GIF στα iPhone και iPad

Τα animated GIFs αποτελούν βασικό στοιχείο του Διαδικτύου εδώ και πολλά χρόνια. Εφευρέθηκαν το 1987…

14 ώρες ago

Το Steam προσφέρει δωρεάν ένα 4X strategy game αξίας €30

Ακόμη ένα δωρεάν game μας έρχεται από την πλατφόρμα Steam, η προσφέρει σε όλους τους…

14 ώρες ago

Διαχείριση iPhone και iPad με τα μάτια και άλλες επιλογές προσβασιμότητας από την Apple

Η Apple προανήγγειλε πολλά νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που θα έρθουν αργότερα φέτος με ενημερώσεις λογισμικού…

1 ημέρα ago

Αυτή είναι η πιο καθαρή εικόνα της Ευρώπης (δορυφόρος του Δία)

Η διάστικτη επιφάνεια της Ευρώπης έχει γοητεύσει τους επιστήμονες από τότε που το Voyager 2…

1 ημέρα ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.