Νέα προβλήματα για το Facebook που εξέθεσε 6.8 εκατ. λογαριασμούς

6


Τα προβλήματα δεν έχουν σταματημό για τη Facebook μέσα στο 2018. Ανάμεσα σε όλα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες που την έφεραν στο στόχαστρο τόσο των κυβερνήσεων, όσο και των τελικών χρηστών του κοινωνικού δικτύου, έρχεται τώρα ένα νέο bug να χτυπήσει στην αξιοπιστία της.

Για την ακρίβεια, η εταιρεία έχει αρχίσει να στέλνει ειδοποιήσεις σε χρήστες ότι ένα bug εξέθεσε μη δημοσιευμένες φωτογραφίες από 6.8 εκατομμύρια χρήστες σε third-party εφαρμογές. Αυτές οι μη δημοσιευμένες φωτογραφίες προήλθαν από χρήστες που είχαν ξεκινήσει το upload στο Facebook αλλά δεν ολοκλήρωσαν ποτέ τη διαδικασία δημοσίευσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις το Facebook κρατά τις φωτογραφίες αυτές σε draft για τρεις ημέρες. Επίσης, έμειναν εκτεθειμένες και οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στα Stories και στο Marketplace, οι οποίες κανονικά θα έμεναν εμφανείς μόνο για ιδιωτική χρήση.

Να σημειωθεί ότι οι third-party εφαρμογές που εξέθεσαν τις φωτογραφίες ήταν αυτές στις οποίες είχε ήδη δώσει πρόσβαση ο χρήστης, όπως για παράδειγμα το Timehop. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Facebook, το bug δεν επηρέασε τις φωτογραφίες που στέλνονται μέσω του Facebook Messenger.

[Facebook]



Πηγή