Νέο ρεκόρ τριμήνου με $81.4 δισ. τζιρο, με τα μισά να οφείλονται στο iPhone

5


Η Apple αποκάλυψε τα κέρδη και τις πωλήσεις της για το τρίτο τρίμηνο του 2021, ανακοινώνοντας ότι τα συνολικά έσοδα της ανήλθαν σε 81,4 δισεκατομμύρια δολάρια, μία αύξηση που αποτυπώνεται με το ποσοστό του 36% συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Τα 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια που κέρδισαν οι υπηρεσίες της Apple (Apple TV+, Apple Music, Apple News+, iCloud και άλλα) είναι ένα νέο ρεκόρ σε σύγκριση με τα 16,9 δισεκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου τριμήνου. Τα έσοδα από το iPhone αντιπροσωπεύουν το 49% των συνολικών εσόδων του τρίτου τριμήνου της Apple. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της εταιρείας:

  • iPhone: 39,6 δισεκατομμύρια δολάρια (50%)
  • Mac: 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια (16%)
  • iPad: 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια (12%)
  • Wearables: 8,8 δισ. $
  • Υπηρεσίες: 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια (33%)

«Αυτό το τρίμηνο, οι ομάδες μας βασίστηκαν σε μια περίοδο απαράμιλλης καινοτομίας, μοιράζοντας ισχυρά νέα προϊόντα για τους χρήστες μας, σε μια εποχή που η χρήση τεχνολογίας για την επικοινωνία των ανθρώπων δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική», δήλωσε ο CEO της Apple, Tim Cook.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]





Πηγή