Ξεκίνησε το λανσάρισμα του νέου τρόπου αναζήτησης μέσω AI

3


Από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις της Google στο πρόσφατο συνέδριο Google I/O 2023 ήταν η νέα προσέγγιση στον τρόπο αναζήτησης μέσα από το Google Search, η οποία είναι αφήνει στην άκρη τα κλασικά links και φέρνει στο προσκήνιο πιο αναλυτικές και άμεσες απαντήσεις με τη βοήθεια εργαλείου παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η εταιρεία είχε αφήσει να εννοηθεί στο συνέδριο πως θα χρειαστεί λίγος καιρός μέχρι να δούμε το νέο σύστημα, αλλά οι ραγδαίες εξελίξεις από το αντίπαλο στρατόπεδο της Microsoft την αναγκάζουν να επισπεύσει το λανσάρισμα του περίφημου SGE (Search Generative Experience). Στο επίσημο blog της, η Google ανακοινώνει την έναρξη των δοκιμών για όλα τα νέα εργαλεία του Search Labs στις ΗΠΑ, ανοίγοντας μια λίστα αναμονής για όλους τους χρήστες.

Όσοι κάτοικοι των ΗΠΑ (για την ώρα) δηλώσουν συμμετοχή, θα αποκτήσουν σταδιακά πρόσβαση τόσο στο SGE, όσο και στα Code Tips και Add to Sheets. Αυτό γίνεται πατώντας στο εικονίδιο του Search Labs που θα βρουν στην εφαρμογή της Google για συσκευές Android και iOS, ή μέσω του Chrome browser στους υπολογιστές.

Με το νέο σύστημα που δουλεύει η Google, η παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει το αίτημα παρουσιάζοντας μια γραπτή και αρκετά αναλυτική απάντηση, αντί για τα κλασικά μπλε links που οδηγούν σε ιστοσελίδες, προτάσεις για να συνεχίσεις την συζήτηση με το AI εμβαθύνοντας ακόμα περισσότερο στο θέμα, και μετά από όλα αυτά ορισμένα κλασικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Το SGE θα βοηθά τους χρήστες και στις αγορές τους, καθώς μπορεί να επεξεργάζεται σύνθετες αναζητήσεις και να παρουσιάζει άμεσα τα προϊόντα μαζί με τιμές, reviews, βαθμολογίες, εικόνες κλπ. Φυσικά θα υπάρχουν διαφημίσεις μέσα σε όλα αυτά σε συγκεκριμένες θέσεις, με τη Google να τις χαρακτηρίζει ως ζωτικό μέρος του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί γενικότερα το Διαδίκτυο. Η εταιρεία υπόσχεται πως έχει εκπαιδεύσει τα μοντέλα της διατηρώντας τα υψηλότερα standards ποιότητας και φυσικά θα συνεχίσει διαρκώς να τα αναβαθμίζει στο μέλλον.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή