Ξεπέρασε τα 111 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως

7


Η Nintendo ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου οικονομικού τριμήνου για το 2023 (Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2022) παρουσιάζοντας μεν εντυπωσιακά συνολικά νούμερα, αλλά επιβεβαιώνει παράλληλα την πτώση στον ρυθμό πωλήσεων του Nintendo Switch, όπως και των games.

Συγκεκριμένα, το Nintendo Switch έχει ξεπεράσει πλέον τα 111 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, με τον αριθμό να συμπεριλαμβάνει όλα τα μοντέλα (original, Lite, OLED) και οι πωλήσεις του τριμήνου είναι κατά 23% μικρότερες από αυτές του αντίστοιχου περυσινού. Δεν έχουμε κάποια ειδική αναφορά για το μοντέλο OLED, αλλά για τα υπόλοιπα αναφέρεται πτώση 60% για το original Switch και πτώση 48.4% για το Lite. Η εταιρεία, πάντως, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την μείωση των πωλήσεων, καθώς την αποδίδει στην έλλειψη hardware που επηρέασε όλους τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών.

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις παιχνιδιών, τα Nintendo Switch Sports και Mario Strikers: Battle League προτιμήθηκαν ιδιαίτερα από τους gamers, ενώ το Mario Kart 8 Deluxe εξακολουθεί να πουλά με δυνατό ρυθμό έχοντας φτάσει πλέον τα 46.82 εκατ. αντίτυπα. Παρόλα αυτά, οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 8.6% σε σύγκριση με πέρυσι διότι καταγράφηκαν 41.41 εκατ. αντίτυπα παιχνιδιών.

Με τα προβλήματα στην βιομηχανία ημιαγωγών να λύνονται και την έλευση δυνατών τίτλων το φθινόπωρο (βλ. Splatoon 3, Pokémon Scarlet & Violet + τις πωλήσεις του Xenoblade Chronicles 3) θεωρείται δεδομένη η ανάκαμψη της Nintendo, η οποία δεν είναι καν διατεθειμένη να προσαρμόσει τους στόχους της για το τρέχον οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2023.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή