Οδεύει προς κατάργηση η εφαρμογή για smartphones

19


Πέρασαν αρκετά χρόνια από το λανσάρισμα του Android Auto και η Google αναγκάστηκε να αλλάξει αρκετές φορές τα σχέδια της προκειμένου να καταφέρει να προσφέρει στους οδηγούς – χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα στα αυτοκίνητα τους χωρίς να ξοδεύουν χρήματα ή να παιδεύονται ιδιαίτερα. Η σημαντικότερη κίνηση της ήταν η κυκλοφορία της αυτόνομης εφαρμογής Android Auto για smartphones που ουσιαστικά επέτρεψε στους χρήστες να κάνουν τα πάντα από την οθόνη του smartphone και όχι από το infotainment σύστημα του αυτοκινήτου τους.

Η εφαρμογή Android Auto για smartphones εμφανίζει μεγάλα εικονίδια, μεγάλες καρτέλες ειδοποιήσεων, προσφέρει βελτιστοποιημένη πρόσβαση στην υπηρεσία Google Maps, αλλά και άμεση επικοινωνία με τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant. Λόγω του τελευταίου, η Google αποφάσισε να καταργήσει τελικά την ξεχωριστή εφαρμογή της για τις συσκευές που θα τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android 12 και αντ’ αυτής θα στηριχθεί αποκλειστικά στο Google Assistant Driving Mode.

Το τελευταίο λανσαρίστηκε μόλις πέρυσι στις ΗΠΑ και από τον περασμένο Απρίλιο σε όλο τον κόσμο. Οι χρήστες μπορούν να το ενεργοποιήσουν απευθείας από την υπηρεσία Google Maps για να λαμβάνουν οδηγίες πλοήγησης, ενώ έχουν άμεσα πρόσβαση και σε άλλες συμβατές εφαρμογές (π.χ. Spotify) μέσω του app launcher που εμφανίζεται στο κάτω μέρος. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα XDA developers, σε ορισμένους χρήστες έχει έρθει το ενημερωτικό μήνυμα πως το Android Auto θα είναι πλέον διαθέσιμο μόνο για τις οθόνες των αυτοκινήτων και τους παροτρύνει να δοκιμάσουν το Google Assistant Driving Mode στα smartphones τους.

*Ακολουθήστε τοTechgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή