Categories: Technology

Οι συνιδρυτές της Google Πέιτζ και Μπριν παραιτούνται από τις διευθυντικές τους θέσεις στη μητρική Alphabet | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


Από το 1998 δημιούργησαν έναν κολοσσό επηρεάζοντας μαζικά τις εξελίξεις στον κόσμο της τεχνολογίας, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να κλείσει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην Google, καθώς οι συνιδρυτές της, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν παραιτούνται άμεσα από τα καθήκοντα τους ως CEO και πρόεδρος αντίστοιχα της μητρικής εταιρείας Alphabet.

Ωστόσο το «μυθικό» δίδυμο των 46χρονων συνιδρυτών της Google θα παραμείνει στο ΔΣ της, όπου θα ελέγχουν από κοινού πάνω από το 51% των ψήφων, συνεπώς αν και δεν θα «τρέχουν» πια την εταιρεία, συνεχίζουν να κρατούν τον έλεγχο της. Τη θέση του CEO στην Alphabet αναλαμβάνει ο 47χρονος διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιντσάι, ο οποίος κατέχει κάτω από το 1% των μετοχών της εταιρείας.

Η Alphabet, που έχει υπό την «ομπρέλα» της πολλές θυγατρικές, δημιουργήθηκε το 2015 στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ολοένα επεκτεινόμενης Google, η οποία με τη σειρά της είχε ιδρυθεί το 1998 σε ένα γκαράζ της Καλιφόρνια από τους Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν. Οι τελευταίοι «μετακόμισαν» από τη Google στην Alphabet, όταν αυτή δημιουργήθηκε, και τώρα αποφάσισαν να εγκαταλείψουν αυτά τα διευθυντικά καθήκοντα και να τα αναθέσουν στον θεωρούμενο ως πετυχημένο επικεφαλής της Google, τον ινδικής καταγωγής Πιντσάι.

Νέα εποχή για Google και Alphabet

Σε κοινή επιστολή τους το ιστορικό δίδυμο της Google που τη δημιούργησε εκ του μηδενός, αναφέρουν ότι θα παραμείνουν ενεργά εμπλεκόμενοι ως μέλη του ΔΣ, μέτοχοι και συνιδρυτές, προσθέτοντας ότι ήλθε η ώρα να απλοποιηθεί η δομή του μάνατζμεντ της εταιρείας. «Η Alphabet και η Google δεν χρειάζονται πια δύο διευθύνοντες συμβούλους και έναν πρόεδρο», επισημαίνουν και προσθέτουν ότι «θα αναλάβουν το ρόλο των υπερήφανων γονέων, προσφέροντας συμβουλές και αγάπη, αλλά όχι καθημερινή παρότρυνση», ενώ τόνισαν ότι «δεν υπάρχει καλύτερο πρόσωπο» από τον Πιντσάι να αναλάβει πλέον τα ηνία όλου του ομίλου.

O CEO της Google, Σουντάρ Πιτσάι / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

Ο Ινδός μηχανικός σπούδασε στα αμερικανικά πανεπιστήμια Στάνφορντ και Πενσιλβάνια, προτού προσληφθεί στη Google το 2004, όπου απέκτησε φήμη ως υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Chrome και στη συνέχεια αρκετών άλλων προϊόντων και υπηρεσιών. Σε δήλωση του, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι «οι ιδρυτές έδωσαν σε όλους μας μια απίστευτη ευκαιρία να αφήσουμε το στίγμα μας στον κόσμο» και δήλωσε ανυπόμονος «να δούμε πλέον προς τα πού θα πάμε, συνεχίζοντας το ταξίδι με όλους σας». Σχεδόν σίγουρα, αυτό το ταξίδι δείχνει προς την τεχνητή νοημοσύνη, όμως ο δρόμος θα είναι στρωμένος με εμπόδια, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και οι οργανώσεις πολιτών εμφανίζονται ολοένα πιο νευρικές και απαιτητικές απέναντι στη Google και στις άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για διάφορους λόγους, από τη φοροαποφυγή και την καταπάτηση του ελεύθερου ανταγωνισμού έως την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.



Πηγή

iTech News

Leave a Comment

Recent Posts

Το Galaxy AI της Samsung προελαύνει και βρίσκεται ήδη στα χέρια εκατομμυρίων χρηστών

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι οι λειτουργίες Galaxy AI, που ήταν…

6 ώρες ago

Αυτά είναι τα πολύ δυνατά δωρεάν games για τον Μάιο

Η Sony αποκάλυψε τα δωρεάν παιχνίδια αυτού του μήνα για τους συνδρομητές του PlayStation Plus. Όλα…

6 ώρες ago

Η NASA δηλώνει έτοιμη για την επανδρωμένη αποστολή Artemis 2 στη Σελήνη! [Video]

Όλα τα βλέμματα θα στραφούν προς τον ουρανό το επόμενο έτος, όταν το Space Launch…

12 ώρες ago

Εκτόξευση στον τζίριο της Huawei παρά τον πόλεμο με τις ΗΠΑ!

Η ανταπόκριση των Κινέζων καταναλωτών στην αναπάντεχη κυκλοφορία της σειράς Huawei Mate 60 το περασμένο…

12 ώρες ago

Ένας ιερέας ξόδεψε $40.000 της ενορίας του για αγορές στο Candy Crush!

Ένας καθολικός ιερέας στις ΗΠΑ συνελήφθη αφού ξόδεψε περισσότερα από 40.000 δολάρια από τα χρήματα…

14 ώρες ago

Αυτό το πλαστικό περιέχει βακτήρια που το τρώνε εκ των έσω

Ένας λόγος για τον οποίο τα πλαστικά απόβλητα παραμένουν στο περιβάλλον για πολλά χρόνια είναι…

14 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.