Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη δοκιμαστική αποστολή στη Σελήνη

5


Η ιστορική αποστολή Artemis I ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία με την προσθαλάσσωση της κάψουλας Orion και η NASA δεν θα μπορούσε να μην γιορτάσει το γεγονός με ένα ακόμη πολύ εντυπωσιακό video που αφηγείται την ιστορία της αποστολής.

Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Orion εκτοξεύθηκε με την βοήθεια του πυραύλου SLS (Space Launch System) και μέσα σε αυτές τις 25 ημέρες πέρασε σε απόσταση μόλις 100km από την επιφάνεια της Σελήνης δύο φορές, μας έδωσε ορισμένες άκρως εντυπωσιακές φωτογραφίες (κάποιες συμπεριλαμβάνονται και στο video) για να επιστρέψει τελικά πίσω στη Γη.

Η αποστολή Artemis I αποτέλεσε το πρώτο πείραμα, θα ακολουθήσει η Artemis II μέσα στο 2024 με επανδρωμένη την κάψουλα Orion για να διαγράψει την ίδια πορεία, ενώ η Artemis III αναμένεται το 2025 ή το 2026 για να φέρει πίσω στη Σελήνη τους αστροναύτες της NASA προκειμένου να στήσουν την πρώτη μόνιμη βάση στην επιφάνεια της.

Απώτερος στόχος είναι να μετατραπεί η Σελήνη σε τόπος εκτόξευσης μελλοντικών αποστολών για πιο μακρινούς προορισμούς όπως ο πλανήτης Άρης, με τη NASA να εκτιμά (ή καλύτερα να εύχεται) πως θα τα καταφέρει μέσα στην επόμενη δεκαετία.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή