Ομορφιά, άνεση και υψηλές επιδόσεις

10


Μόλις πριν από 3 μήνες είχαμε την κυκλοφορία των Freebuds 4i και η Huawei επιστρέφει στο προσκήνιο με μια ακόμα πιο βελτιωμένη πρόταση στην αρκετά κορεσμένη (και ταυτόχρονα πολύ ανταγωνιστική) αγορά των TWS ακουστικών με τεχνολογία ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC).

Ο λόγος για τα Huawei Freebuds 4, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα εδώ και μερικές ημέρες στη χώρα μας σε τιμή €149.99 και με δώρο το Huawei Band 4 για όσους τα αγοράσουν μέχρι και τις 25 Ιουλίου 2021.

Συγκριτικά με το περυσινό αντίστοιχο μοντέλο (τα Freebuds 3), τα Huawei Freebuds 4 έρχονται με ελαφρώς μικρότερο μέγεθος τόσο στα ακουστικά, όσο και στη θήκη φόρτισης. Το κάθε ακουστικό ζυγίζει μόλις 4.1gr, αλλά περιλαμβάνει οδηγό 14.3mm, επεξεργαστή Kirin A1 και μπαταρία 30mAh, με τη θήκη να προσφέρει έξτρα 410mAh για έξτρα αυτονομία. Έχει αναβαθμιστεί η κεραία Bluetooth στην έκδοση 5.2 και η κατασκευή τους είναι πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IPX4 για προστασία από πιτσιλιές, αλλά παράλληλα έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Ο σχεδιασμός τους θυμίζει αρκετά τα AirPods της Apple, με open-fit γραμμή που κάθεται πανεύκολα και γρήγορα σχεδόν σε κάθε διαφορετικό σχήμα αυτιού, κάτι που θα βρουν σίγουρα πολύ βολικό όσοι δεν θέλουν να παιδεύονται με in-ear ακουστικά. Παρά την ανοικτού τύπου σχεδίαση, τα Freebuds 4 προσφέρουν υψηλού επιπέδου ενεργή ακύρωση θορύβου, απομονώνουν το αυτί από τους εξωτερικούς θορύβους χωρίς να σου προκαλούν αίσθηση “σκάφανδρου” και ταυτόχρονα βελτιώνουν την ποιότητα του μπάσου τόσο σε βάθος, όσο και σε ένταση. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι κάθονται στο αυτί σταθερά και μπορείς άνετα να προπονηθείς χωρίς να ανησυχείς ότι θα σου φύγουν.

Από πλευράς απόδοσης ANC, η Huawei μετουσιώνει την τεχνογνωσία των τελευταίων ετών και τη διαρκή επένδυση της στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης στην τελευταίας γενιάς τεχνολογία Open-fit ANC που βελτιώνει την ακύρωση θορύβου σε επίπεδο hardware και λογισμικού. Λόγω των περιορισμών του σχεδιασμού ανοικτού τύπου δεν μπορεί να κατέβει ποιοτικά στις πολύ χαμηλές συχνότητες των in-ear ακουστικών, παρόλα αυτά, η ποιότητα του ήχου στην αναπαραγωγή μουσικής και video είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για το μέσο αυτί. Μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για ακουστικά γενικού τύπου και όχι εξειδικευμένη πρόταση για τους πιο απαιτητικούς μουσικόφιλους. Το ευχάριστο είναι ότι μπορείς να απομονωθείς απολαμβάνοντας μουσική με καθαρό και δυνατό ήχο ακόμα και σε πολύβουο περιβάλλον, ενώ σε συνθήκες γραφείου πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να ενεργοποιήσεις το ANC διότι αποκόπτουν σε υψηλό βαθμό τους εξωτερικούς θορύβους χάριν στον σχεδιασμό τους. Να αναφέρουμε, επίσης, ότι η χρήση του ANC μειώνει την αυτονομία τους από περίπου 4 ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής μουσικής σε 2.5 ώρες, οπότε καλό θα είναι να επιλέγεις το ANC μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται.

Σε άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, τα Huawei Freebuds 4 υποστηρίζουν την ταυτόχρονη σύνδεση σε δύο διαφορετικές συσκευές (π.χ. laptop και smartphone) με άμεση μετάβαση από τη μία στην άλλη όταν προκύπτει λόγος (π.χ. εισερχόμενη κλήση στο smartphone τη στιγμή που ακούς μουσική στο laptop). Η σύζευξη γίνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και η διαχείριση με αγγίγματα και στα δύο ακουστικά, τα οποία μπορείς να προσαρμόσεις όπως επιθυμείς με τη βοήθεια της συνοδευτικής εφαρμογής AI Life.

Στο κομμάτι της φόρτισης, η πλήρης φόρτιση μέσα στη θήκη ολοκληρώνεται σε περίπου μία ώρα (η θήκη προσφέρει έξτρα 22 ώρες) και ευτυχώς η Huawei άκουσε τους χρήστες διορθώνοντας τη θέση των ακουστικών μέσα στη θήκη για να μπαινοβγαίνουν πιο εύκολα.

Τα Huawei Freebuds 4 είναι μια τίμια επιλογή γενικής χρήσης που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του μέσου χρήστη για τηλεδιασκέψεις και μουσική. Θα θέλαμε κάτι καλύτερο στο θέμα της αυτονομίας, ενώ για την ποιότητα του ήχου στις χαμηλές συχνότητες αντιλαμβανόμαστε πως η εταιρεία επέλεξε συνειδητοποιημένα την άνεση στη χρήση με τον συγκεκριμένο open-fit σχεδιασμό.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή