Ο ιστορικός ραδιοφωνόγραφος των 60s αναβιώνει με… 8.000 ευρώ – Newsbeast

3


Ήταν το 2016 στο Λονδίνο όταν ο ραδιοφωνογράφος των Achille και Pier Giacomo Castiglioni που είχε στην κατοχή του ο Ντέιβιντ Μπάουι τίναξε την μπάνκα στην αέρα, πιάνοντας πάνω από 300.000 ευρώ (257.000 λίρες).

Το Radio-Phonograph Model No. RR126 παραμένει ένα χαρακτηριστικότατο design της δεκαετίας του 1960, ένας θρύλος των πικάπ που ξανάβγαλε προσφάτως η Brionvega ως Radiofonografo, με τιμές που ξεκινούν από τα 7.980 ευρώ!

Ο αυθεντικός σχεδιασμός χρονολογείται από το 1965 και η δημιουργία των αδερφών Castiglioni παραμένει από τα πλέον πολυσυζητημένα πικάπ όλων των εποχών.

Δεν είναι βέβαια απλό πικάπ, καθώς η χαρακτηριστική «χαμογελαστή φάτσα» της πρόσοψης είναι πραγματικά όργανα για τον χειρισμό τόσο του πικάπ όσο και του ραδιοφώνου (AM/FM).

Ακόμα κι αυτά όμως δεν μπορούν να συγκριθούν με το πλέον αξιομνημόνευτο χαρακτηριστικό του, τα ηχεία. Τα οποία, πέρα από τον κρυστάλλινο ήχο, περιστρέφονται κιόλας ώστε να βρεθούν πάνω στη συσκευή, αλλάζοντας σχήμα και λειτουργία. Αλλά και επίπεδο φορητότητας.

Η Brionvega επιμένει αναλογικά και ξαναρίχνει στην αγορά το σετ όσο πιο σπαρτιάτικο παίρνει. Το είχε ξανακάνει το 2008, τότε δεν είχε αντισταθεί ωστόσο στον πειρασμό προσθέτοντας CD και DVD player.

Πλέον όμως εγκαταλείπει τις σύγχρονες μουσικές ανέσεις για ένα «καθαρό» μηχάνημα από το παρελθόν. Μόλις 100 κομμάτια από κάθε χρώμα θα είναι διαθέσιμα, ως μια λαμπρή γιορτή της αναλογικής τεχνολογίας.

Όλα τους είναι αριθμημένα και χειροποίητα, αφού είναι συλλεκτικά από τα γεννοφάσκια τους…





Πηγή