Categories: Technology

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης κέρδισε ένα ακόμη διεθνές βραβείο -Το 7ο μέσα σε 11 χρόνια | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ένας από τους πιο γνωστούς νέους Έλληνες επιστήμονες της διασποράς, τιμήθηκε με ένα ακόμη διεθνές βραβείο, το “Grace Murray Hopper Award” για το 2018 της Ένωσης Υπολογιστικών Μηχανών (Association of Computing Machinery-ACM).

Η ACM θα απονείμει τέσσερα τεχνολογικά βραβεία φέτος και ο Δασκαλάκης θα μοιραστεί ένα από αυτά με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πρίνστον Μάικλ Φρίντμαν. Η απονομή θα γίνει στις 15 Ιουνίου σε ειδική τελετή στο Σαν Φρανσίσκο.

Η ACM ανακοίνωσε ότι η επιλογή των βραβευθέντων έγινε από συναδέλφους τους με βάση τη συμβολή καθενός στην έρευνα και στις τεχνολογίες που σχετίζονται με την πληροφορική και τους υπολογιστές.

Ειδικότερα το βραβείο “ACM Grace Murray Hopper Award”, που συνοδεύεται από το ποσό των 35.000 δολαρίων (με χορηγία της Microsoft), απονέμεται σε νέους επιστήμονες στο χώρο των υπολογιστών που έχουν κάνει κάποια πρόσφατη σημαντική συνεισφορά.

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Ο Δασκαλάκης τιμάται για τις σημαντικές συνεισφορές του στη Θεωρία του υπολογισμού και των Οικονομικών και ιδίως στην Πολυπλοκότητα της Ισορροπίας Νας. Σύμφωνα με το σκεπτικό της ACM που συνοδεύει την απονομή του βραβείου, η στρατηγική αλληλεπίδραση περιπλέκει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά στα κοινωνικοοικονομικά περιβάλλοντα, από τις παραδοσιακές αγορές και τα offline κοινωνικά δίκτυα ως τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα όπως οι online διαφημιστικές πλατφόρμες, οι ανταλλαγές νεφρών, τα κρυπτονομίσματα, οι εφαρμογές της οικονομίας του διαμοιρασμού και τα online κοινωνικά δίκτυα. Για να αναλύσουν τις συμπεριφορές σε τέτοια περιβάλλοντα, οι οικονομολόγοι έχουν εδώ και χρόνια βασιστεί στην έννοια της ισορροπίας.

Ο Δασκαλάκης, μαζί με τους καθηγητές Χρήστο Παπαδημητρίου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ και Πολ Γκόλντμπεργκ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έδειξαν ότι είναι ανέφικτος ο υπολογισμός της Ισορροπίας Νας. Η περαιτέρω έρευνα του Δασκαλάκη έχει επηρεάσει τη συνεχιζόμενη διαμόρφωση της μελέτης της στρατηγικής συμπεριφοράς, ιδιαίτερα όσον αφορά τις διάφορες εφαρμογές στην οικονομία.

Η πιο πρόσφατη εργασία του σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οδήγησε στην επίλυση εκκρεμών προβλημάτων στο σχεδιασμό πολυδιάστατων μηχανισμών και προώθησε αρκετά άλλα πεδία, όπως η μηχανική μάθηση, η θεωρία πιθανοτήτων και η στατιστική.

Ο Κ.Δασκαλάκης έχει τιμηθεί επίσης με τα βραβεία Nevanlinna Prize (2018), Simons Foundation Investigator Award (2018), SIAM Outstanding Paper (2011), Sloan Fellowship (2010), ACM Dissertation Award (2008) και Kalai Prize (2008).



Πηγή

iTech News

Leave a Comment

Recent Posts

Η AI θα βοηθήσει τη Microsoft να προβλέπει τον καιρό με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια

Τον Μάρτιο του 2023, η εταιρεία παρακολούθησης μετεωρολογικών προβλέψεων ForecastWatch απένειμε στην ομάδα ανάπτυξης μετεωρολογικών…

17 ώρες ago

Ιδανική λύση για κάθε γραφείο!

Είναι κάποιες εταιρείες στον κόσμο της τεχνολογίας οι οποίες έχουν καταφέρει να καταστήσουν το brand…

19 ώρες ago

Δείτε το πρώτο μουσικό video clip του AI εργαλείου Sora!

Αν και ο OpenAI δεν έχει ακόμη διαθέσει το εντυπωσιακό μοντέλο μετατροπής κειμένου σε video…

1 ημέρα ago

Τέλος τα passwords και για όλους τους λογαριασμούς Microsoft

Τα Passkeys, μια σχετικά νέα μέθοδος ελέγχου ταυτότητας που ενίοτε αποκαλείται ως ο «δήμιος» των…

1 ημέρα ago

Νέα διαρροή μας δίνει μια καλή εικόνα για τις AI δυνατότητες του iOS 18

Υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από τα χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης που ακούγεται ότι θα εμφανιστούν με…

1 ημέρα ago

10% πτώση στις πωλήσεις iPhone, αλλά ρεκόρ τζίρου για τα Services της Apple

Η Apple ανακοίνωσε τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα, αυτή τη φορά για το δεύτερο οικονομικό…

2 ημέρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.