Ο πρώτος υπάλληλος του LinkedIn ετοιμάζεται να γίνει… γενικός διευθυντής του – Newsbeast

5


Ο CEO του LinkedIn, Jeff Weiner, θα αφήσει τα ηνία του κοινωνικού μέσου έπειτα από 11 χρόνια στο τιμόνι του.

Θα τον διαδεχτεί ένας από τους αντιπροέδρους του LinkedIn, ο Ryan Roslansky, αν και αυτή η πρόταση δεν αποκαλύπτει την ανεπανάληπτη ιστορία του.

Ο Weiner επιβεβαιώνει πως ο Roslansky ήταν ο πρώτος άνθρωπος που επέλεξε να δουλέψει στην εταιρία του και του πιστώνει μάλιστα την ίδια την επιτυχία του LinkedIn!

Ο Roslansky θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον Ιούνιο του 2020 και ο Weiner θα γίνει πρόεδρος του κοινωνικού δικτύου.

Weiner και Roslansky είναι παλιοί γνώριμοι από το Yahoo ήδη από το 2001 και αμφότεροι μετρούν 11 χρόνια στο LinkedIn.

Όσο για τον νέο γενικό, φοίτησε σε ακαδημία τένις στα σχολικά του χρόνια και ήδη από το πανεπιστήμιο είχε ιδρύσει την πρώτη του εταιρία. Housing Media την έλεγε και ήταν μια ιστοσελίδα που βοηθούσε φοιτητές να βρουν σπίτι ή συγκάτοικο.

Πτυχίο δεν πήρε μάλιστα, καθώς η εταιρία του πήγαινε πολύ καλά και ήθελε περισσότερο τρέξιμο. Ο Roslansky ήταν ο γενικός διευθυντής της και είχε γραφεία σε Καλιφόρνια και Λας Βέγκας. Το 1999 την πούλησε στη USHousing.com και πήγε να δουλέψει στο Yahoo χωρίς να σκέφτεται πια πράγματα όπως ο μισθός. Στα πέντε χρόνια που πέρασε στο Yahoo, γνώρισε και τον Jeff Weiner.

Το 2007 πήρε μια πολύ καλή θέση στην Glam Media, την οποία εγκατέλειψε 2 χρόνια αργότερα για να γίνει η πρώτη πρόσληψη του LinkedIn. Από το 2012 και με βάση τις δικές του ιδέες, το LinkedIn γιγαντώθηκε, έγινε πιο επικερδές από ποτέ και εκείνος έγινε τελικά το 2016 αντιπρόεδρος καταναλωτικών προϊόντων.

Την ίδια χρονιά, η Microsoft αγόρασε το LinkedIn έναντι 26 δισ. δολαρίων!

Από τον Ιούνιο, ο Roslansky θα έχει μόνο ένα αφεντικό, τον ίδιο τον γενικό της Microsoft, Satya Nadella…





Πηγή