Ο Jeff Bezos έγραψε ιστορία ταξιδεύοντας και αυτός (για λίγο) στο Διάστημα

20


Λίγες ημέρες μετά την πτήση του Sir Richard Branson με τη Virgin Galactic, ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος μπορεί να ισχυριστεί πως έγινε έστω και για λίγα λεπτά αστροναύτης. Ο Jeff Bezos και τα υπόλοιπα τρία μέλη του πληρώματος της αποστολής NS-16 ανήλθαν σε ύψος 100km από την επιφάνεια της Γης με τη βοήθεια του πυραύλου New Shepard της Blue Origin, πραγματοποιώντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του “διαστημικού τουρισμού”.

Στο πλήρωμα συμμετείχαν ο Jeff Bezos, ο αδερφός του Mark, η 82χρονη Wally Funk που μάλιστα δήλωσε έτοιμη για νέα διαστημική εξόρμηση όσο το δυνατόν πιο σύντομα και ο Oliver Daemen, ένας 18χρονος Ολλανδός που κέρδισε τη θέση που δημοπρατήθηκε για $28 εκατομμύρια από άγνωστο χρηματοδότη. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από τη βάση Van Horn στο Texas και μέσα σε μόλις 3 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα είχε φτάσει στο υψόμετρο των 100km, όπου και παρέμεινε για ακόμη 2-3 λεπτά προτού αρχίσει η κάθοδος. Όλα τελείωσαν μέσα σε μόλις 11 λεπτά και η κάψουλα που μετέφερε το πλήρωμα επέστρεψε άθικτη σχεδόν στο ίδιο σημείο απ’ όπου απογειώθηκε.

Ο Jeff Bezos δήλωσε πως αυτή ήταν η καλύτερη ημέρα της ζωής του και χαρακτήρισε την πτήση συγκλονιστικά καλή. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να ευχαριστήσει όλους τους υπαλλήλους της Amazon και τους πελάτες του κολοσσού διότι αυτοί “πλήρωσαν” για να γίνει πραγματικότητα το εγχείρημα της Blue Origin.

Τι περιμένουμε στο μέλλον

Τόσο η Virgin Galactic, όσο και η Blue Origin στοχεύουν στην ανάπτυξη του “διαστημικού τουρισμού”, ωστόσο, παρά τα επιτεύγματα τους σηκώνει πολύ κουβέντα η όλη ιστορία για να καταστεί βιώσιμη μια τέτοια επιχείρηση, τόσο οικονομικά για τους υποψήφιους τουρίστες, όσο και περιβαλλοντικά. Η Virgin Galactic έχει βγάλει ήδη προς πώληση 600 εισιτήρια με τιμή $250,000 το καθένα, ενώ τα αντίστοιχα της Blue Origin κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια. 

Προφανώς βρισκόμαστε σε πολύ πολύ πρώιμο στάδιο και ίσως μέσα στα επόμενα 15-20 χρόνια να έχουν καταφέρει να μειώσουν σημαντικά το κόστος των πτήσεων.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή