Παρουσίασε το νέο Κέντρο Απορρήτου για τους χρήστες του Facebook

8


Η Meta παρουσίασε το Κέντρο Απορρήτου (Privacy Center) μέσω ενός άρθρου στο επίσημο blog της προκειμένου να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει τους χρήστες σχετικά με τον τρόπο που συλλέγει και χρησιμοποιεί πληροφορίες στην πλατφόρμα του Facebook.

Οι χρήστες του Facebook μπορούν πλέον να μάθουν περισσότερα για την προσέγγιση που χρησιμοποιεί η εταιρεία σχετικά με το απόρρητο, να διαβάσουν την πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία και να εκπαιδευτούν σχετικά με το πώς να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες που προσφέρουν για μια πληρέστερη ασφάλεια των απόρρητων δεδομένων τους.

Σύμφωνα με την Meta, το Privacy Center είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε ορισμένους χρήστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Facebook σε desktop και θα διατεθεί περαιτέρω στο ευρύτερο κοινό τους επερχόμενους μήνες.

Η τρέχουσα έκδοση του Privacy Center περιλαμβάνει πέντε ενότητες, καθεμία από τις οποίες περιέχει οδηγούς και στοιχεία που σχετίζονται με το θέμα απορρήτου:

  1. Security: Οι χρήστες μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια του λογαριασμού τους, να επωφεληθούν λειτουργιών, όπως η ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) και να πληροφορηθούν σχετικά με το πώς η Meta διαχειρίζεται το data scraping.
  2. Sharing: Σε αυτήν την ενότητα μπορούν να λυθούν οι απορίες των χρηστών σχετικά με το ποιος βλέπει τις δημοσιεύσεις τους ή πώς μπορούν να προβούν σε μια «εκκαθάριση» παλαιών δημοσιεύσεων στο προφίλ τους, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Manage Activity.
  3. Collection: Παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους συλλογής των δεδομένων από την Meta. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα τους που παρακολουθούνται μέσω του Access Your Information.
  4. Use: Οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τον τρόπο και τις αιτίες που συλλέγονται δεδομένα και να εξερευνήσουν τα στοιχεία ελέγχου που προσφέρονται για τη διαχείριση τους.
  5. Ads: Ενημερωθείτε πλήρως για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα δεδομένα σας για τον προσδιορισμό των διαφημίσεων που συνηθίζετε να βλέπετε και χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία ελέγχου για τις διαφημίσεις, όπως είναι το Ad Preference.

Προκειμένου να εξερευνήσετε όλες τις πληροφορίες που προστέθηκαν από την Meta για το Privacy Center, μεταβείτε μέσω του μενού στις Ρυθμίσεις και εν συνεχεία επιλέξτε το Απόρρητο. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται αποκλειστικά για τη χρήση της πλατφόρμας του Facebook σε desktop.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή