Categories: Google

Πιθανό νέο μεγάλο πρόστιμο από την ΕΕ λόγω των πρακτικών της για τις εφαρμογές του Android OS


Το κυνήγι της Google από την Ευρωπαϊκή Ενώση συνεχίζεται και για ακόμα μία φορά η εταιρεία απειλείται με επιβολή μεγάλου προστίμου λόγω της πολιτικής που ακολουθεί στο λειτουργικό σύστημα Android στο θέμα των εφαρμογών. Είναι γνωστό ότι η εταιρεία σχεδόν επιβάλει την εγκατάσταση των δικών της υπηρεσιών-εφαρμογών σε όλα τα Android smartphones, αλλά πέραν τούτου, βαφτίζει ως επικίνδυνες όλες τις εφαρμογές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που δεν προσφέρονται μέσω του καταστήματος Google Play.

Διαβάστε επίσης: Πρόστιμο ρεκόρ ύψους €2.42 δισ. από την ΕΕ στη Google για “μαγείρεμα” αποτελεσμάτων αναζήτησης

Με αυτόν τον τρόπο έχει οδηγήσει τους χρήστες να θεωρούν αναξιόπιστες τις “εξωτερικές” εφαρμογές, ακόμη και αυτές που βρίσκουν προεγκατεστημένες στις συσκευές μεγάλων εταιρειών (π.χ. Samsung, Huawei). Από τη μια πλευρά, η Google δεν απαγορεύει εντελώς τις third-party εφαρμογές από το Android OS, αλλά η ΕΕ δεν θεωρεί ότι είναι απόλυτα έντιμη η αντιμετώπιση τους.

Διαβάστε επίσης: Ενδεχόμενο προστίμου ύψους $7.45 δισ. στη Google από την ΕΕ λόγω των προεγκατεστημένων εφαρμογών Android

Γι’ αυτό ετοιμάζει νέες κατευθυντήριες γραμμές με σκοπό να σταματήσει η σχεδόν αναγκαστική προεγκατάσταση των εφαρμογών της Google, αλλά και το φαινόμενο να πληρώνει (η Google) τους κατασκευαστές για να προσφέρουν το Google Search ως default επιλογή για τις online αναζητήσεις των χρηστών. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί η Google με τις οδηγίες της ΕΕ (η επικύρωση των οποίων αναμένεται σύντομα), τότε θα προχωρήσει στην επιβολή μεγάλου προστίμου, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις.

Παρά τον φόβο του προστίμου, δύσκολα θα αλλάξει κάτι στον τρόπο που λανσάρεται και αντιμετωπίζεται από τους κατασκευαστές και τους χρήστες το Android OS.

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Η AI θα βοηθήσει τη Microsoft να προβλέπει τον καιρό με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια

Τον Μάρτιο του 2023, η εταιρεία παρακολούθησης μετεωρολογικών προβλέψεων ForecastWatch απένειμε στην ομάδα ανάπτυξης μετεωρολογικών…

19 ώρες ago

Ιδανική λύση για κάθε γραφείο!

Είναι κάποιες εταιρείες στον κόσμο της τεχνολογίας οι οποίες έχουν καταφέρει να καταστήσουν το brand…

21 ώρες ago

Δείτε το πρώτο μουσικό video clip του AI εργαλείου Sora!

Αν και ο OpenAI δεν έχει ακόμη διαθέσει το εντυπωσιακό μοντέλο μετατροπής κειμένου σε video…

1 ημέρα ago

Τέλος τα passwords και για όλους τους λογαριασμούς Microsoft

Τα Passkeys, μια σχετικά νέα μέθοδος ελέγχου ταυτότητας που ενίοτε αποκαλείται ως ο «δήμιος» των…

1 ημέρα ago

Νέα διαρροή μας δίνει μια καλή εικόνα για τις AI δυνατότητες του iOS 18

Υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω από τα χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης που ακούγεται ότι θα εμφανιστούν με…

1 ημέρα ago

10% πτώση στις πωλήσεις iPhone, αλλά ρεκόρ τζίρου για τα Services της Apple

Η Apple ανακοίνωσε τα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα, αυτή τη φορά για το δεύτερο οικονομικό…

2 ημέρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.