Πουλά πολύ καλύτερα από την προηγούμενη γενιά

7


Το μουδιασμένο ξεκίνημα του PSVR2 αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τόσο κακό όσο φανταζόμασταν οι περισσότεροι, καθώς το νέο VR headset πουλά με πολύ καλύτερο ρυθμό σε σύγκριση με τον προκάτοχό του τις εβδομάδες μετά τη διάθεσή του.

Κατά τη διάρκεια μιας επιχειρηματικής παρουσίασης, η Sony αποκάλυψε ότι πούλησε σχεδόν 600.000 τεμάχια PSVR2 μέσα στις πρώτες έξι εβδομάδες διάθεσής του, δηλαδή σχεδόν 8% περισσότερο από τις πωλήσεις του PSVR για το ίδιο χρονικό διάστημα. Όπως σημειώνει το PushSquare, ο αριθμός αυτός καλύπτει μόνο τις πωλήσεις μέχρι τις αρχές Απριλίου, οπότε η Sony πιθανότατα έχει ήδη ξεπεράσει το όριο των 600.000, μιας και το headset είναι πλέον διαθέσιμο στα καταστήματα λιανικής πώλησης, αφού διατέθηκε αποκλειστικά για δύο μήνες μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Sony.

Εκτός από την ανακοίνωση της σχετικά επιτυχημένης κυκλοφορίας του PSVR2, η Sony μοιράστηκε επίσης κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά της σχέδια. Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει ολοένα και περισσότερα χρήματα στην ανάπτυξη νέων franchises για το PlayStation τα επόμενα χρόνια. Μέχρι το οικονομικό έτος 2025, στοχεύει σε μια κατανομή 50-50 των επενδύσεων των PlayStation Studios μεταξύ παλαιών και νέων IPs. Με βάση το γράφημα που παρουσίασε, τα τελευταία χρόνια επικεντρώνεται κυρίως σε γνωστά franchises για την κονσόλα, όπως το God of War και το Horizon. Το 2019, για παράδειγμα, διέθεσε μόλις το 20% των επενδύσεών της για την ανάπτυξη νέων IPs. Για το οικονομικό έτος 2023, η επένδυση της εξακολουθεί να αφορά κυρίως τις τρέχουσες IPs, αλλά όχι με πολύ μεγάλη απόκλιση, αφού το 40% των επενδύσεών της πηγαίνει σε νέα franchises.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο η Sony σκοπεύει να βάλει περισσότερα χρήματα είναι τα live-service παιχνίδια, όπως το Destiny 2 και το MLB: The Show. Μέχρι το οικονομικό έτος 2025, αναμένει ότι το 60% των επενδύσεών της στο PS5 θα πηγαίνει σε τέτοιου είδους παιχνίδια-υπηρεσίες και το 40% σε παραδοσιακά παιχνίδια. Ακόμη, η εταιρεία αναμένει ότι οι πωλήσεις από πρόσθετο ή downloadable περιεχόμενο θα συνεχίσουν να αυξάνονται στο μέλλον. Η Sony αποκάλυψε επίσης ότι αναμένει ότι το PS5 θα ξεπεράσει το PS4 σε όλες τις βασικές μετρήσεις πολύ σύντομα. Πιστεύει ότι το PS5 θα έχει περισσότερους μηνιαίους ενεργούς χρήστες που θα παίζουν περισσότερες ώρες στο PS5 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024. Να σημειωθεί ότι η Sony πούλησε περισσότερα τεμάχια PS5 από ό,τι προέβλεπε αρχικά για το οικονομικό έτος 2022, καθώς λύθηκαν τα προβλήματα στην παραγωγή.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή