Categories: Apple

«Προηγμένη νοημοσύνη» στα δίκτυα 5G και 6G με τη συμβολή του Ομίλου ΟΤΕ


Στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο MARSAL συμμετέχει ο Όμιλος ΟΤΕ, στόχος του οποίου είναι η αξιοποίηση της Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning), για την «έξυπνη», αυτοματοποιημένη διαχείριση και ενορχήστρωση των πόρων των δικτύων τεχνολογίας 5G και 6G.

Με τη χρήση Machine Learning, τα δίκτυα αποκτούν «νοημοσύνη» και μαθαίνουν να σκέφτονται και να αποφασίζουν μόνα τους σχετικά με τη βέλτιστη λύση για την αποτελεσματική δρομολόγηση και κατανομή της κίνησης. Επιπλέον, αξιοποιούν το σύνολο των διαθέσιμων πόρων του δικτύου (bandwith, ταχύτητα μετάδοσης, κλπ.) και διαμοιράζουν, με τρόπο «έξυπνο», αυτόνομο και σε πραγματικό χρόνο, το διαθέσιμο εύρος ζώνης για τη διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών. Έτσι εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία απαιτητικών εφαρμογών έξυπνων πόλεων, επαυξημένης πραγματικότητας, τηλεϊατρικής κ.ά., που απαιτούν υψηλή χωρητικότητα και μηδενική καθυστέρηση (latency).

Στο πλαίσιο του έργου, ο Όμιλος ΟΤΕ αναπτύσσει στις εγκαταστάσεις του τις πιλοτικές πλατφόρμες και υλοποιεί δοκιμές για επιλεγμένες περιπτώσεις χρήσης. Επίσης συμμετέχει στον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών, των απαιτήσεων των τελικών χρηστών, της αρχιτεκτονικής, αλλά και στη συνολική αξιολόγηση του συστήματος. Παράλληλα, συμβάλλει στη διάδοση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. μέσω του πλαισίου Horizon 2020. Συμμετέχουν 14 φορείς από 9 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισραήλ, Κύπρος, Γαλλία, Ιταλία και Πολωνία) και έχει συνολική διάρκεια 36 μήνες.

Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι πρωτοπόρος στις τεχνολογικές εξελίξεις και αποτελεί μακράν τον μεγαλύτερο επενδυτή σε υποδομές τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Μόνο το 2021, συμμετείχε σε 37 πρωτοποριακά ερευνητικά επιδοτούμενα προγράμματα, ενώ συνολικά από το 2009 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από 90 ερευνητικά έργα. Παράλληλα, τα Εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών του Ομίλου ΟΤΕ αξιολογούν τις νέες τεχνολογίες και τον εξοπλισμό των τηλεπικοινωνιών του μέλλοντος. Με όχημα την τεχνολογία και την καινοτομία, ο Όμιλος ΟΤΕ φτιάχνει έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Η νέα λειτουργία στο iPhone που τα αλλάζει όλα -Πώς διορθώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα στο αυτοκίνητο

H Google δεν είναι ο μόνος τεχνολογικός κολοσσός που ανακοινώνει νέες λειτουργίες για χρήση στο…

2 ώρες ago

Τα νέα iPad Pro και iPad Air διαθέσιμα σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

Τα νέα iPad Pro (Μ4) και iPad Air (Μ2), μαζί με τα κορυφαία αξεσουάρ Apple…

4 ώρες ago

Ο RetroArch emulator φέρνει παιχνίδια από 50+ κονσόλες σε iPhone και iPad

Αφότου η Apple αποφάσισε να χαλαρώσει την πολιτική του App Store προκειμένου να επιτρέψει εφαρμογές…

4 ώρες ago

Ποτό χωρίς μεθύσι; Αυτό υπόσχεται ένα νέο βρώσιμο gel!

Πώς θα σας φαινόταν αν θα μπορούσατε να βγείτε έξω με τους φίλους σας, να…

4 ώρες ago

Κορυφαία εμπειρία smartphone σε προσιτή τιμή

Χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, αλλά με μπόλικη όρεξη για καινοτομία και εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών των…

7 ώρες ago

Η LG λανσάρει αντιμικροβιακό γυαλί σε μορφή σκόνης

Η LG Electronics (LG) επιταχύνει την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας προηγμένων υλικών με το λανσάρισμα…

9 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.