Πρόστιμο ύψους €1.13 δισ. από την Ιταλία για μονοπωλιακές πρακτικές

22


Σύμφωνα με το Reuters, η ιταλική αντιμονοπωλιακή αρχή επέβαλε στην Amazon πρόστιμο ύψους 1,13 δισεκατομμυρίων ευρώ για κατάχρηση της κυριαρχίας της στην αγορά. Όπως υποστηρίζει, το Amazon.it χρησιμοποίησε τη δεσπόζουσα θέση του για να ωθήσει third-party πωλητές να χρησιμοποιήσουν τη δική του επιχείρηση logistics, Fulfillment by Amazon (FBA).

H ρυθμιστική αρχή ισχυρίστηκε ότι η Amazon χρησιμοποίησε τα αποκλειστικά προνόμια της, όπως είναι η συνδρομή στην υπηρεσία Prime, για να προωθήσει τις δικές του επιχειρήσεις logistics, με τελικό στόχο την αναγνωρισιμότητα του ιστοτόπου της. Εν ολίγοις, η Amazon ήταν πολύ πιο ελαστική με εταιρείες που αναλάμβαναν να παραδώσουν τις αποστολές της, εάν συνεργάζονταν μαζί της, καθώς της επέφεραν κέρδη και πολύ πιο αυστηρή με εταιρείες που συνεργάζονταν με third-party εταιρείες logistics.

Στην αντίπερα όχθη, η Amazon τόνισε ότι οι συνεργάτες της δεν υποχρεώνονται να συνεργάζονται μαζί της και ότι η πλειοψηφία των πωλητών δεν χρησιμοποιεί το FBA. Η εταιρεία είπε επίσης ότι επιλέγουν την υπηρεσία «επειδή είναι αποτελεσματική, βολική και ανταγωνιστική». Τέλος, ανέφερε ότι το πρόστιμο και τα προτεινόμενα διορθωτικά μέτρα είναι «αδικαιολόγητα και δυσανάλογα».

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή