Πρώτο trailer της mini σειράς για το Spotify που έρχεται στο Netflix

12


Η Netflix δημοσίευσε το πρώτο trailer για τη μίνι τηλεοπτική σειρά The Playlist, η οποία πραγματεύεται με την δημιουργία της δημοφιλούς μουσικής υπηρεσίας Spotify, την ανάπτυξη της και τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε ριζικά το τοπίο όχι μονό στην κατανάλωση της μουσικής, αλλά και στην λειτουργία της μουσικής βιομηχανίας γενικότερα.

Το The Playlist αποτελείται από 6 επεισόδια που ναι μεν βασίζονται στην πραγματική ιστορία του ιδρυτή Daniel Ek και των κυριότερων συνεργατών του, αλλά θα παίξουν μεταξύ αλήθειας και φαντασίας για την δραματοποίηση των γεγονότων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Variety, οι παραγωγοί εμπνεύστηκαν από το βιβλίο Spotify Untold των Sven Calrsson και Jonas Leijonhufvud.

Στο βιβλίο καταγράφεται η ταραχώδης πορεία του Daniel Ek από το να πείσει τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες να συνεργαστούν μαζί του για το δωρεάν και νόμιμο streaming μουσικής σε όλο τον κόσμο και τον πόλεμο με τον Steve Jobs στο λανσάρισμα του Spotify στις ΗΠΑ, μέχρι και τις δημόσιες διαμάχες με τεράστια ονόματα όπως ο Bob Dylan και η Taylor Swift.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Edvin Endre (Vikings) στον ρόλο του Daniel Ek, Ulf Stenberg (Beartown) ως Per Sundin, Gizem Erdogan (Caliphate) ως Petra Hansson, Christian Hillborg (The Last Kingdom) ως Martin Lorentzon και Joel Lützow (Gåsmamman) ως Andreas Ehn. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Per-Olav Sørensen (Home for Christmas) και το σενάριο στον Christian Spurrier (Silk).

Το The Playlist έρχεται στο Netflix στις 13 Οκτωβρίου 2022.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή