Πως να μοιραστείς το WiFi password από συσκευή Android

55


Η πρώτη ερώτηση που μας απευθύνει πλέον κάθε προσκεκλημένος όταν έρχεται στο σπίτι μας είναι: «Ποιος είναι ο κωδικός Wi-Fi;». Εκείνη τη στιγμή πάντα συνειδητοποιούμε ότι δεν θυμόμαστε πού αποθηκεύσαμε το χαρτάκι με τον κωδικό για το Wi-Fi, ή ακόμη χειρότερα πρέπει να πάμε στο router και να γράψουμε μία ατελείωτη σειρά από γράμματα και αριθμούς.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να κοινοποιήσετε το Wi-Fi με την Android συσκευή σας σε μια δεύτερη αντίστοιχη συσκευή και να εξοικονομήσετε χρόνο και κόπο.

Κοινή χρήση WiFi με QR code

1. Για να κοινοποιήσετε ένα δίκτυο Wi-Fi σε μια άλλη συσκευή Android, πρέπει πρώτα να είστε συνδεδεμένοι σε αυτό. Επομένως, προνοήστε να είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

2. Επιλέξτε το δίκτυο Wi-Fi που θέλετε να κοινοποιήσετε, επιλέγοντας το από τη λίστα των δικτύων.

3. Τώρα, θα έχετε την επιλογή να κοινοποιήσετε το Wi-Fi με ένα εικονίδιο ενός κωδικού QR που εμφανίζεται ακριβώς από πάνω. Επιλέξτε το και ένας κωδικός QR θα εμφανιστεί στην οθόνη.

4. Ο κάτοχος της συσκευής που επιθυμεί να συνδεθεί στο δίκτυο σας, μπορεί απλώς να ανοίξει την Κάμερα στο τηλέφωνό του, να «σκανάρει» αυτόματα τον κωδικό QR και να συνδεθεί στο δίκτυο Wi-Fi.

5. Ωστόσο, εάν δεν γίνεται η σύνδεση με τον προαναφερθέντα τρόπο, μπορεί κάλλιστα να μεταβεί στις Ρυθμίσεις>Δίκτυο. Θα εμφανίζεται η λίστα με όλα τα διαθέσιμα κοντινά Wi-Fi και στο κάτω μέρος της λίστας θα υπάρχει ένα άλλο εικονίδιο κωδικού QR. Επιλέξτε αυτό, σαρώστε το και είστε έτοιμοι.

Nearby Share

Πρόκειται για την επιλογή Nearby Share που μπορούν να χρησιμοποιούν οι συσκευές Android όταν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

1. Στην προκειμένη περίπτωση, αντί να σαρώσετε τον QR κωδικό μιας άλλης συσκευής, μπορείτε να επιλέξετε το Nearby που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi. Στη συνέχεια, η συσκευή σας θα αρχίσει να αναζητά συσκευές σε κοντινή απόσταση για κοινή χρήση Wi-Fi.

2. Τώρα η συσκευή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο Wi-Fi, θα λάβει μια ειδοποίηση που θα ενημερώνει ότι μια κοντινή συσκευή κοινοποιεί το δίκτυο.

3. Πατήστε την ειδοποίηση και επιλέξτε το όνομα της συσκευής.

4. Τέλος, στη συσκευή από την οποία θέλετε να συνδεθείτε, πατήστε την επιλογή Αποδοχή και θα συνδεθείτε αυτόματα.

[via]



Πηγή