Πώς η Tesla θέλει να αλλάξει τον χώρο των ηλιακών πάνελ – Newsbeast

15


Παρά τα διαπιστευτήρια και τις δυνατότητες, το τμήμα των ηλιακών πάνελ της Tesla δεν πάει έτσι ακριβώς όπως θα το ήθελε ο Elon Musk.

Γι’ αυτό και η εταιρία προσφέρει τώρα σε ΗΠΑ και Ευρώπη μια νέα επιλογή, την ενοικίαση ηλιακών πάνελ.

Η δυνατότητα είναι για την ώρα διαθέσιμη σε έξι αμερικανικές πολιτείες, σύντομα ωστόσο θα επεκταθεί. Μιλάμε για 50 δολάρια τον μήνα (45 ευρώ), χωρίς άλλα κόστη (όπως εγκατάσταση) ή απαίτηση για μακροχρόνια μίσθωση.

Με τη μηνιαία αυτή συνδρομή, ο πελάτης αποκτά επίσης υποστήριξη και συντήρηση του προϊόντος. Η νέα κίνηση της Tesla ακολούθησε τη μείωση των τιμών για τα ηλιακά της πάνελ, κάτι που δείχνει πως η εταιρία προσπαθεί να τονώσει εμπορικά τον κλάδο των φωτοβολταϊκών.

Με τα 50 δολάρια/μήνα παίρνεις ένα «μικρό» σώμα 3,8 kW που αποδίδει κατά μέσο όρο 10-14 kWh ρεύματος τη μέρα, ενώ με 100 δολάρια τον μήνα ένα «μέσο» πάνελ 7,6 kW που αποδίδει 19-28 kWh. Με 150 δολάρια, αποκτάς πρόσβαση στο «μεγάλο» σύστημα των 11,4 kW και τις 29-41 kWh τη μέρα.

Ο πελάτης μπορεί να ακυρώσει την ενοικίαση ανά πάσα στιγμή, εδώ υπάρχει όμως κόστος, για την απεγκατάσταση του εξοπλισμού, ένα ποσό που ανέρχεται στα 1.500 δολάρια (1.350 ευρώ).

Αν θα πετύχει τους εμπορικούς της στόχους, θα φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα…





Πηγή