Πώς να ποστάρετε ταυτοχρόνως σε πολλαπλά κοινωνικά δίκτυα – Newsbeast

11


Όποιος είναι δραστήριος στην κοινωνική δικτύωση ξέρει καλά πόσο χρονοβόρο είναι να διαχειρίζεσαι πολλαπλούς λογαριασμούς στα social media.

Κι ενώ υπάρχουν εργαλεία που επιτρέπουν τη διαχείριση πολλών λογαριασμών ταυτοχρόνως σε διάφορα κοινωνικά μέσα, πουλούν κυρίως τις υπηρεσίες τους σε εταιρίες που το έχουν ρίξει στο social networking.

Κι όμως, υπάρχουν κάνα-δυο δωρεάν εφαρμογές που το κάνουν αυτό, αν και περιορισμένης έκτασης και λειτουργικότητας, προσφέροντας ωστόσο επιπρόσθετες επιλογές στον χρήστη.

Και είναι ακριβώς οι κολοσσοί της κοινωνικής δικτύωσης αυτοί που περιορίζουν σε τέτοιου τύπου τρίτες υπηρεσίες να συνεργάζονται, καθώς Facebook και Twitter το έχουν κάνει απείρως δυσκολότερο τα τελευταία χρόνια. Τον Αύγουστο του 2018, ας πούμε, το Twitter μπλόκαρε τα πραγματικού χρόνου tweet streams από τρίτες εφαρμογές, όπως και τα push notifications.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και το Facebook τον Απρίλιο 2018, ως αντίδραση στο σκάνδαλο με την Cambridge Analytica, αποτρέποντας σε τρίτες εφαρμογές να ανεβάζουν περιεχόμενο (και στο Facebook και στο ιδιοκτησίας Facebook, Instagram) στο όνομα του χρήστη.

Συνεχίζει ωστόσο να υφίσταται ένας τρόπος για να ποστάρεις ταυτοχρόνως σε Facebook και Instagram και μάλιστα δωρεάν.

Buffer τη λένε και είναι μια εφαρμογή social network manager που έχει καταφέρει να παρακάμψει μαεστρικά τους περιορισμούς του Facebook. Σου υπενθυμίζει απλώς να ανεβάσεις το μήνυμά σου στο Instagram και από το Instagram μπορείς μετά να το στείλεις στο Facebook!

Και να πώς δουλεύει: ο δωρεάν λογαριασμός στο Buffer σου επιτρέπει να κάνεις sign up μέχρι και σε τρεις λογαριασμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται τα Facebook page, Facebook group, Instagram, Twitter, LinkedIn page, LinkedIn profile και Pinterest.

Ας πούμε λοιπόν πως θέλεις να ανεβάσεις μια φωτογραφία σου από το κινητό στο Facebook, το Twitter και το Instagram στις 3:00 το μεσημέρι. Την ανεβάζεις στο Buffer, παραμετροποιώντας τα posts για κάθε κοινωνικό μέσο (προσθέτοντας, ας πούμε, hashtags στο Twitter) και μόλις είσαι έτοιμος πατάς «Share».

Το post θα ανέβει αυτομάτως στο Twitter την προκαθορισμένη ώρα. Όταν είναι να ανέβει στο Instagram, θα λάβεις ένα μήνυμα στο κινητό σου. Από κει μπορείς να πειράξεις το αρχικό post, αλλάζοντας τις διαστάσεις της φωτογραφίας, ας πούμε. Και τώρα σου δίνει ξαφνικά την επιλογή να την ανεβάσεις σε Facebook, Twitter και Tumblr! Το μόνο που έχεις πια να κάνεις είναι να πατήσεις «Share» για το επιθυμητό δίκτυο.

Μπορεί να μοιάζει σχετικά περίπλοκο και να είναι ως έναν βαθμό, με λίγη εξάσκηση ωστόσο μαθαίνεται εύκολα. Είναι άλλωστε ο ευκολότερος τρόπος να ποστάρεις δωρεάν σε πολλαπλά μέσα ταυτοχρόνως. Αν πάλι θες να διαχειρίζεται ως και 8 κοινωνικά δίκτυα, υπάρχει και η έκδοση Pro του Buffer στα 15 δολάρια τον μήνα…





Πηγή