Ρεκόρ εσόδων τριμήνου με $61.9 δισ., πρωταγωνιστής το YouTube

14


H Google εξήλθε από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας της νόσου COVID-19, καθώς κατέγραψε ρεκόρ με τα κέρδη της να αγγίζουν τα 17,9 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο τρίμηνο, φτάνοντας τις άλλες τεχνολογικές εταιρείες που την ξεπερνούσαν. Τα συνολικά έσοδα της Alphabet, μητρική της Google σημείωσαν το εντυπωσιακό άλμα στα 61,9 δισεκατομμύρια δολάρια, καταγράφοντας το δικό της προσωπικό ρεκόρ στα έσοδα για ένα τρίμηνο.

Η μηχανή αναζήτησης της Google φαίνεται να είναι η αιτία των κερδών, καθώς σημειώθηκε αύξηση 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων συγκριτικά με πέρυσι. Τα κέρδη από τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα του YouTube επίσης εκτόξευσαν την επιτυχία της εταιρείας με τον διπλασιασμό των εσόδων να αποτυπώνεται με το ποσό των 7 δισεκατομμυρίων σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει ότι η νέα λειτουργία Shorts του Youtube στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, φτάνοντας τις 15 δισεκατομμύρια καθημερινές προβολές.

Αναφορικά με τα κέρδη του τελευταίου τριμήνου, ο CBO της Google, Philipp Schindler τόνισε ότι οι υψηλοί αριθμοί οφείλονται στις καταναλωτικές δαπάνες, καθώς η εταιρεία με κύρια όπλα της την μηχανή αναζήτησης, το Youtube και το Google ήταν έτοιμη να επωφεληθεί, ιδίως μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή