Ρομπότ στη Νέα Υόρκη εντοπίζει τα συμπτώματα του ιού – Newsbeast

7


Τουρίστας ή ντόπιος που κάνει βόλτα στην Times Square της Νέας Υόρκης θα συναντήσει τον Promobot, ένα ρομπότ ύψους 1,5 μέτρου, το οποίο παρέχει πληροφορίες για τον κορονοϊό.

Οι περαστικοί που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν συμπληρώνουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σε μια οθόνη σαν εκείνη του iPad, που είναι τοποθετημένη πάνω στο στέρνο του, και αν θέλουν μπορούν και να συζητήσουν μαζί του.

Το Promobot κατασκευάστηκε από μια πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία της Φιλαδέλφειας που παράγει ρομπότ τα οποία παρέχουν υπηρεσίες και την οποία διευθύνει μια ομάδα Ρώσων (δείτε εδώ το ρομπότ).

«Δημιουργήσαμε ένα ειδικό λογισμικό για να εντοπίζουμε τα συμπτώματα του κορονoϊού. Καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα αυτό είναι σημαντικό, ο κόσμος ανησυχεί, φοβάται. Αλλά αν καταλάβει μερικά απλά πράγματα, για παράδειγμα τα συμπτώματα του κορονoϊού, ποια μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να πάρει, όλα θα είναι καλά και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι» δήλωσε στο Reuters ο Όλεγκ Κιβορκούτσεφ, ένας από τους επικεφαλής της εταιρείας.

Το ρομπότ φυσικά δεν ανιχνεύει τον ίδιο τον ιό. Ρωτάει αν κάποιος έχει συμπτώματα όπως πυρετό και εκείνος πρέπει να πατήσει το πλήκτρο «ναι» ή «όχι”» στην οθόνη αφής και στη συνέχεια, αν επιλέξει το «όχι», λαμβάνει ένα καθησυχαστικό μήνυμα.

«Αυτό είναι πολύ έξυπνο. Είναι πολύ, πολύ έξυπνο» λέει η Τάρα Χίλεϊ, η οποία επισκέπτεται την Νέα Υόρκη από το Λονδίνο αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

Άλλοι τουρίστες πάλι δεν είναι τόσο εντυπωσιασμένοι. «Λίγο τρελό» λέει ο Τόμας Μακάλιντεν από τη Σκωτία. “Αλλά συνοψίζει αυτό που συμβολίζει για μένα η Νέα Υόρκη”.





Πηγή