Σημαντικές βελτιώσεις και λειτουργία χρωματισμού των ασπρόμαυρων φωτογραφιών

22


Σπουδαίες οι ανακοινώσεις και για την υπηρεσία Google Photos. Η εταιρεία αποκάλυψε στο Google I/O 2018 ότι χρησιμοποιούν την υπηρεσία περισσότεροι από 500 εκατ. χρήστες και παρακολουθούν 5 δισ. φωτογραφίες καθημερινά. Οι νέες λειτουργίες που έρχονται, αναμένεται ότι θα πείσουν ακόμη περισσότερους να την εμπιστευθούν.

Στο εξής, ο χρήστης θα μπορεί με ένα άγγιγμα επάνω στη φωτογραφία να βλέπει τις κυριότερες λειτουργίες επεξεργασία, όπως αλλαγή φωτεινότητας, περιστροφή ή ακόμη και χρωματισμό των ασπρόμαυρων φωτογραφιών. Άλλη πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η επιλογή συγκεκριμένου αντικειμένου μέσα από την φωτογραφία έτσι ώστε να τονιστεί περισσότερο από το φόντο.

Δεν θα μπορούσε να λείπει και η Τεχνητή Νοημοσύνη από το αναβαθμισμένο Google Photos, η οποία θα εντοπίζει το θέμα της φωτογραφίας είτε είναι άνθρωπος, είτε ζώο, είτε κάποιο αντικείμενο για να την ταξινομήσει αυτόματα σε άλμπουμ που έχει ήδη μοιραστεί ο χρήστης με άλλους. Όσοι έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο άλμπουμ θα λαμβάνουν ειδοποίηση για την προσθήκη της νέας φωτογραφίας.

Τέλος, η Google επεκτείνει το πρόγραμμα της για ενσωμάτωση της υπηρεσίας Google Photos σε εφαρμογές τρίτων.



Πηγή