Σημαντική νίκη για τους developers σχετικά με τις μεθόδους πληρωμής

11


Η Apple ανακοίνωσε ότι η δικαστική διαμάχη που βρισκόταν σε εξέλιξη λόγω της ομαδικής αγωγής ορισμένων developers ολοκληρώθηκε με συμβιβασμό των δύο πλευρών, καθώς η εταιρεία θα προχωρήσει σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας του App Store.

Στο εξής, οι developers θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνουν τους χρήστες για την ύπαρξη άλλων μεθόδων πληρωμής έξω από την εφαρμογή τους στο App Store, ούτως ώστε να γλιτώνουν την προμήθεια του 15-30% της Apple. Μέχρι πρότινος, οι developers μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους χρήστες αλλά χωρίς να εκμεταλλεύονται πληροφορίες που απέκτησαν μέσω της εφαρμογής τους (π.χ. διευθύνσεις email, ονοματεπώνυμα).

Εκτός από τη μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή μεθόδου πληρωμής, η Apple προχωρά σε επιπλέον μέτρα στήριξης των μικρότερων developers ανακοινώνοντας ότι όσοι κατέγραψαν τζίρο έως $1 εκατ. (συνολικά για όλες τις εφαρμογές τους) μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος στο χρονικό διάστημα από 4 Ιουνίου 2015 έως 26 Απριλίου 2021 θα λάβουν αποζημίωση, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το ποσό, ενώ θα δίνουν προμήθεια 15% αντί του συνηθισμένου 30%.

Ειδικά για τη μειωμένη προμήθεια, η Apple είχε πάρει την απόφαση για το 15% λόγω της πανδημίας COVID19 μόνο για τους developers με ετήσιο τζίρο χαμηλότερο του $1 εκατομμυρίου, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει για τουλάχιστον ακόμη 3 χρόνια.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Apple]





Πηγή