Categories: Technology

Σοκ στη βιομηχανία του gaming: Η Microsoft κλείνει εταιρεία που έφτιαξε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Xbox


Άσχημα νέα περίμεναν τους φίλους του Xbox σήμερα, Τρίτη 7 Μαΐου, αλλά και τους εργαζομένους σε εταιρείες του brand, καθώς η Microsoft ανακοίνωσε το κλείσιμο πολύ γνωστών στούντιο.

Η Microsoft κλείνει μερικά στούντιο της εταιρείας Bethesda, την οποία είχε εξαγοράσει, μεταξύ των οποίων η Arkane Austin, που έφτιαξε το Redfall, και η Tango Gameworks, που έφτιαξε τη μεγάλη επιτυχία Hi-Fi Rush και, παλιότερα, τη σειρά παιχνιδιών τρόμου The Evil Within.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι κλείνει η Alpha Dog Studios, δημιουργός του παιχνιδιού για κινητά Mighty Doom. Η εταιρεία Roundhouse Games θα απορροφηθεί από την εταιρεία ανάπτυξης του The Elder Scrolls Online, ZeniMax Online Studos, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Δεν έγινε γνωστός ο αριθμός των υπαλλήλων που θα χάσουν τη δουλειά τους μετά από αυτές τις ενέργειες. Παρόλο που ένα μέρος των υπαλλήλων αναμένεται να απορροφηθεί από άλλα στούντιο που λειτουργούν κάτω από το brand της Microsoft, φαίνεται αναπόφευκτη η απόλυση αριθμού εργαζομένων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις ανακοινώσεις δεν εξηγείται περαιτέρω η διαδικασία αυτή, ενώ σε αίτημα του IGN για σχολιασμό η Microsoft αρνήθηκε να επεκταθεί περισσότερο.

Γιατί κλείνει η Microsoft εταιρείες του Xbox

Μετά από το κλείσιμο των εταιρειών, θα υπάρξουν συνέπειες για την ανάπτυξη τίτλων που κυκλοφορούν στην αγορά. Έτσι, το Redfall δεν θα έχει άλλα updates, αν και είχε ανακοινωθεί, παλιότερα, ότι θα λάβει ενημερώσεις με επιπλέον περιεχόμενο.

Redfall / MS

Ωστόσο, καθώς κλείνει η εταιρεία του, τερματίζεται η ανάπτυξη. Θα παραμείνει, πάντως, διαθέσιμο για να το παίξουν οι χρήστες, ενώ η Microsoft θα δώσει κάποιου είδους αποζημίωση στον κόσμο που αγόρασε περιεχόμενο που τελικά δεν θα κυκλοφορήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα email προς το προσωπικό που έστειλε ο Matt Booty, επικεφαλής του Xbox Game Studios, η Microsoft απέδωσε τις περικοπές στην «αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων των τίτλων και των πόρων».

Κλείνει η εταιρεία πίσω από το Hi-Fi Rush, ένα από τα καλύτερα πρόσφατα παιχνίδια του Xbox

Άλλα στούντιο της Microsoft, μεταξύ των οποίων οι δημιουργοί των Fallout (τα παιχνίδια στα οποία βασίστηκε η τηλεοπτική σειρά) και Starfield, Bethesda Game Studios, και η Machine Games, που επί του παρόντος αναπτύσσει παιχνίδι Indiana Jones, δεν φαίνεται να επηρεάζονται από τις αποφάσεις αυτές.

Μπορεί το Redfall να μην πήγε καλά, αφού απέσπασε πολύ αρνητικές κριτικές και μικρό αριθμό παικτών, αλλά ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το κλείσιμο της εταιρείας Tango Gameworks, που έφτιαξε το Hi-Fi Rush, ένα παιχνίδι που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, βραβεύτηκε σε διοργανώσεις και θεωρείται, γενικά, μια από τις πιο επιτυχημένες κυκλοφορίες του Xbox εδώ και πολύ καιρό (ο τίτλος κυκλοφόρησε και σε PlayStation 5 αργότερα).

Hi-Fi Rush / MS

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, το Hi-Fi Rush κυκλοφόρησε μόλις πέρσι, τον Ιανουάριο του 2023, ενώ σε PlayStation 5 ήρθε τον Μάρτιο του 2024.

Δεν είναι γνωστές οι ακριβείς λεπτομέρειες που οδήγησαν σε αυτές τις αποφάσεις, για την ώρα, αλλά πρόκειται για ακόμα μια τέτοια κίνηση σε μια χρονιά με χιλιάδες απολύσεις στη βιομηχανία του gaming.

Να σημειωθεί ότι, τον Φεβρουάριο του 2023, ο ιδρυτής της Tango Gameworks, Shinji Mikami, εγκατέλειψε την εταιρεία.

Νωρίτερα φέτος, η Microsoft, με αξία πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, απέλυσε 1.900 υπαλλήλους από τα Xbox Game Studios και την Activision Blizzard, την οποία εξαγόρασε πρόσφατα.

«Μαχαιριά στο στομάχι» λέει ο επικεφαλής της Arkane Lyon για το κλείσιμο εταιρειών του Xbox

Σε μια σειρά από αναρτήσεις, ο επικεφαλής της Arkane Lyon, Dinga Bakaba, αντέδρασε στην είδηση, κάνοντας λόγο για μια πολύ άσχημη κατάσταση και στρέφοντας τα πυρά του απέναντι στους υπεύθυνους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε κάθε στέλεχος που διαβάζει αυτό, φιλική υπενθύμιση ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι μια βιομηχανία ψυχαγωγίας/πολιτισμού και η δουλειά σας ως εταιρεία είναι να φροντίζετε τους καλλιτέχνες/διασκεδαστές σας και να τους βοηθάτε να δημιουργούν αξία για εσάς» έγραψε.

«Μη μας εκθέτετε σε περιπέτειες, μην μας χρησιμοποιείτε ως αχυράνθρωπους για λάθη/κενά στις εκτιμήσεις, μην μετατρέπετε το περιβάλλον εργασίας μας σε δαρβινιστικές ζούγκλες. Λέτε ότι σας κάνουμε υπερήφανους όταν φτιάχνουμε ένα καλό παιχνίδι. Κάντε μας υπερήφανους και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Ξέρουμε ότι μπορείτε, το έχουμε ξαναδεί» συνέχισε.

«Προς το παρόν, σπουδαίες ομάδες σβήνουν μπροστά στα μάτια μας και πάλι, και είναι μια μαχαιριά στο στομάχι. Η Lyon είναι ασφαλής, αλλά σας παρακαλώ να είστε διακριτικοί και να σέβεστε τη φωνή των επηρεαζόμενων ανθρώπων και να τους αφήσετε χώρο να ακουστούν, είναι η ιστορία τους, τα συναισθήματά τους» έγραψε στην ανάρτησή του ο επικεφαλής της Arkane Lyon.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Ο δημιουργός του Monkey Island ανακοίνωσε νέο game!

Ο θρυλικός δημιουργός παιχνιδιών Ron Gilbert (Monkey Island, Thimbleweed Park και πολλά άλλα) ετοιμάζει ένα νέο…

6 ώρες ago

Σοβαρό σφάλμα εμφανίζει σβησμένες φωτογραφίες ακόμα και σε νέους ιδιοκτήτες

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν διάφορες αναφορές σχετικά με ένα σφάλμα στο iOS 17.5 που επαναφέρει…

7 ώρες ago

Μετατροπή οποιουδήποτε video σε GIF στα iPhone και iPad

Τα animated GIFs αποτελούν βασικό στοιχείο του Διαδικτύου εδώ και πολλά χρόνια. Εφευρέθηκαν το 1987…

20 ώρες ago

Το Steam προσφέρει δωρεάν ένα 4X strategy game αξίας €30

Ακόμη ένα δωρεάν game μας έρχεται από την πλατφόρμα Steam, η προσφέρει σε όλους τους…

20 ώρες ago

Διαχείριση iPhone και iPad με τα μάτια και άλλες επιλογές προσβασιμότητας από την Apple

Η Apple προανήγγειλε πολλά νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που θα έρθουν αργότερα φέτος με ενημερώσεις λογισμικού…

1 ημέρα ago

Αυτή είναι η πιο καθαρή εικόνα της Ευρώπης (δορυφόρος του Δία)

Η διάστικτη επιφάνεια της Ευρώπης έχει γοητεύσει τους επιστήμονες από τότε που το Voyager 2…

1 ημέρα ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.