Τέλος στην καθολική υποστήριξη του IFTTT από 31 Μαρτίου

4


Το IFTTT (If This Then That) θεωρείται από τις κορυφαίες εφαρμογές αυτοματοποίησης ενεργειών σε Android και iOS, αλλά σύντομα αναμένεται ότι θα χάσει μία από τις καλύτερες λειτουργίες της. Όπως ανακοίνωσαν οι δημιουργοί του, η Google ετοιμάζει αλλαγές στο API του Gmail που θα επηρεάσουν τον κώδικα που χρησιμοποιεί το IFTTT για την εκτέλεση διάφορων ενεργειών στην υπηρεσία email και ουσιαστικά από τις 31 Μαρτίου θα προσφέρονται μόνο δύο ενέργειες.

Το IFTTT χρησιμοποιούσε τον δικό του κώδικα για να αυτοματοποιεί διάφορες ενέργειες με πληθώρα υπηρεσιών, αλλά αφότου άνοιξαν την πλατφόρμα IFTTT η κάθε εταιρεία (π.χ. Google, Facebook) απέκτησε τον έλεγχο των ενεργειών που επιτρέπεται να εκτελούνται από την εφαρμογή στις υπηρεσίες τους. Επομένως, με τις αλλαγές που ετοιμάζει η Google στα APIs του Gmail, θα χρειαζόταν ριζικός επαναπρογραμματισμός του IFTTT για να συνεχίσει να παρέχει την ίδια λειτουργικότητα στους χρήστες.

Τελικά, οι δύο πλευρές τα βρήκαν κάπου στη μέση για να προσφέρουν τουλάχιστον τις δύο βασικές ενέργειες “Send an email” και “Send yourself an email” χωρίς να χρειαστεί κανένας επαναπρογραμματισμός στον κώδικα του IFTTT. Όλες οι άλλες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της “Create a draft” θα πάψουν να ισχύουν από τις 31 Μαρτίου.

Αν αναρωτιέστε γιατί η Google προχωρά σε αλλαγές στα APIs του Gmail, η απάντηση είναι η προφανής: διαπιστώθηκαν κενά ασφαλείας (όχι μόνο στο IFTTT) που ενδεχομένως θα θέσουν σε κίνδυνο τους χρήστες της υπηρεσίας και γι’ αυτό περιορίζουν την πρόσβαση στις third-party εφαρμογές.

[via]



Πηγή