Τι δεν μας είπε η Apple για την κίνηση-ματ που έκανε – Newsbeast

8


Εδώ και χρόνια η Apple παρουσίαζε σταδιακά τους επεξεργαστές της για τα κινητά και άρχισε να φαίνεται ότι μπορούσαν να πιάσουν κάποια στιγμή τις επιδόσεις των επεξεργαστών που θα βρεις μέσα σε ένα laptop ή desktop.

Το 2018 μάλιστα η Apple ισχυρίστηκε πως το νέο iPad Pro ήταν κατά 92% γρηγορότερο από κάθε laptop. Κι έτσι έμοιαζε αναπόφευκτο να στραφεί στους δικούς της επεξεργαστές για τα Mac, κάτι που ανακοινώθηκε τελικά στο πρόσφατο Worldwide Developers Conference 2020.

Ένα όμως είναι το ερώτημα που αναφύεται: είναι πράγματι τα δικά της τσιπ τεχνολογίας ARM τόσο ισχυρά ώστε να αντικαταστήσουν τους επεξεργαστές της Intel και της AMD;

Η ερώτηση παραμένει ανοιχτή, μιας και η Apple δεν έδωσε στατιστικά και δεδομένα για τις επιδόσεις του δικού της επεξεργαστή. Αρκετά παράξενο αυτό.

Αυτή τη φορά ο Τιμ Κουκ δεν έκανε τις συνήθεις δηλώσεις για γρηγορότερα και καλύτερα πράγματα, ούτε βασίστηκε σε σχεδιαγράμματα και πίνακες. Μόνο υποσχέσεις για το μέλλον και μερικά βίντεο.

Στο δελτίο Τύπου της εταιρίας διαβάζουμε απλώς πως οι νέοι επεξεργαστές της «θα δώσουν στα Mac κορυφαίες επιδόσεις ανά βατ», «την υψηλότερη επίδοση με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας». Πόσο κορυφαίοι είναι όμως; Και τι μπορούν να κάνουν σε μια απείρως πιο απαιτητική συσκευή από ένα κινητό τηλέφωνο; Έστω κι αν μιλάμε για το iPhone.

Την ίδια ώρα, η Apple δεν σκοπεύει να ξεφορτωθεί σύντομα την Intel. Με τους δικούς της επεξεργαστές θα εφοδιάσει τα Mac του μέλλοντος. Αρκετά παράξενο ξανά για μια εταιρία που ισχυρίζεται πως έχει πια τους δικούς της και πανίσχυρους επεξεργαστές.

Αυτό που θέλει να κάνει για την ώρα η Apple είναι να πείσει καταναλωτές και developers πως έχει κάτι καλό στα χέρια της. Πόσο και τι, θα φανεί…





Πηγή