Τι θα αλλάξει στον Chrome και σε αφορά – Newsbeast

10


H επόμενη έκδοση του Chrome για PC φέρνει updates με το τσουβάλι.

Πλάι στις ομαδοποιήσεις των καρτελών και το αυτόματο μπλοκάρισμα σε ενεργειακά απαιτητικές εφαρμογές, το πρόγραμμα περιήγησης θα αποκτήσει και πολλές βελτιώσεις σε επίπεδο ασφάλειας, προστασίας και ιδιωτικότητας.

Η Google ξεκαθάρισε ότι οι ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες στις «επόμενες βδομάδες» και από όλες ξεχωρίζουν οι περισσότεροι έλεγχοι για να αποτρέπουν τον χρήστη να μπαίνει σε ύποπτες ιστοσελίδες. Έστω κι αν αυτό σημαίνει μεγαλύτερη πρόσβαση της Google στα δεδομένα μας.

Ο Chrome θα κάνει ευκολότερο να βρίσκεις τις ρυθμίσεις ασφαλείας, τα cookies και τα extensions, κάνοντας τη λειτουργία τους πιο ξεκάθαρη.

Την ώρα που Safari και Firefox μπλοκάρουν ήδη τα cookies από τρίτα συνεργαζόμενα μέρη, το ίδιο προτίθεται να κάνει τώρα και ο Chrome, μόνο στο Incognito mode (ανώνυμη περιήγηση) για την ώρα.

Το βάρος έχει δοθεί τώρα στις υπηρεσίες ελέγχου του browser, που θα τσεκάρει ακόμα και για παραβιάσεις των passwords. Επιπλέον, θα έχει μια νέα επιλογή, το Enhanced Safe Browsing, την οποία αν ενεργοποιήσεις θα μοιράζεις αυτομάτως στην Google τις διευθύνσεις μη κοινών ιστοσελίδων σε πραγματικό χρόνο, ώστε να ελέγχεται η ασφάλειά τους.

Οι ενημερώσεις θα κυκλοφορήσουν όπως και κάθε αλλαγή της Google: στις «επόμενες βδομάδες»…





Πηγή