Τι θα φέρει το 2020 στην επικράτεια του iPhone – Newsbeast

14


Όσοι παρακολουθούν τα νέα της Apple και κυρίως τη φημολογία γύρω από το iPhone, το όνομα του αναλυτή Ming-Chi Kuo δεν χρειάζεται συστάσεις.

Για όλους τους υπόλοιπους είναι ο άνθρωπος που για όποια φήμη μιλήσει γίνεται σύντομα πραγματικότητα, ως η πιο αξιόπιστη πηγή για τα νέα του τεχνολογικού γίγαντα.

Είναι ο αναλυτής, ας πούμε, που «προφήτευσε» πως η Apple θα κυκλοφορήσει τρία διαφορετικά iPhones έναν ολόκληρο χρόνο πριν αυτό συμβεί. Κάθε φορά που μιλάει λοιπόν όλοι τεντώνουν τα αυτιά τους, μιας και οι φήμες που διαδίδει μόνο φήμες δεν αποδεικνύονται.

Τώρα λοιπόν μας λέει, μέσω των ιστοσελίδων MacRumors και 9to5Mac, πως τα πρώτα 5G iPhones θα καταφτάσουν το 2020, παρά το γεγονός ότι ο βασικός προμηθευτής της Apple σε 5G modems ανακοίνωσε πως σταμάτησε να τα φτιάχνει πλέον.

Ο Ming-Chi Kuo είναι και πάλι εδώ να ξεκαθαρίσει τις παρανοήσεις. Ακουγόταν βλέπετε πως το 5G iPhone θα φορά radio chip της Intel, μόνο που τελικά αυτό δεν θα γίνει, καθώς η Apple επέλεξε να συνεργαστεί με την Qualcomm, αναγκάζοντας έτσι την Intel να βάλει λουκέτο στο τμήμα με τα 5G modems.

Apple και Qualcomm έλυσαν όλες τις νομικές διαφορές τους και η Apple συμφώνησε να δαπανήσει πάνω από 4,5 δισ. δολάρια στην Qualcomm ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία, «για το καλό του iPhone», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Kuo τα γνώριζε κάπως όλα αυτά και συνεχίζει να λέει πως, παρά τις επιχειρηματικές περιπέτειες, το 5G iPhone παραμένει «εντός προγράμματος».

Τόσο ένα νέο και μικρότερο iPhone 5,4 ιντσών όσο και ένα μεγαλύτερο 6,7 ιντσών θα έχουν υποστήριξη 5G το 2020, όπως μας λέει ο Kuo πάντα. Λέει επίσης πως και τα τρία νέα iPhones του 2020, μεταξύ των οποίων και ένας φτηνότερος 6,1 ιντσών διάδοχος του iPhone XR, θα φοράνε τις εντυπωσιακές OLED οθόνες, σε πλήρη αντίθεση δηλαδή με τις οικονομικότερα LCD πάνελ του σημερινού XR.

Ο Kuo προβλέπει ακόμα πως μετά το 2021, όταν λήξει η συμφωνία-μαμούθ με την Qualcomm, η Apple θα φτιάχνει τα δικά της εξαρτήματα 5G, κι έτσι θα βγουν τα iPhones του 2022 και του 2023…





Πηγή