Το ανεύθυνο tweet του Elon Musk και ο σάλος – Newsbeast

21


Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος της Tesla χτύπησε ξανά, μόνο που δεν περίμενε τέτοια αντίδραση.

Ο Elon Musk είπε στον λογαριασμό του πως τα παιδιά είναι «ουσιαστικά απρόσβλητα» από την COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, παρά τις επιστημονικές ενδείξεις που υποδεικνύουν πως τα παιδιά όχι μόνο μπορούν να μολυνθούν, αλλά και να νοσήσουν σοβαρά.

«Τα παιδιά είναι ουσιαστικά απρόσβλητα, αλλά οι ηλικιωμένοι με προϋπάρχοντα προβλήματα είναι ευάλωτοι. Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις με στενή επαφή μεταξύ παιδιών και παππούδων έχουν πιθανότατα το μεγαλύτερο ρίσκο», έγραφε στο επίμαχο «τιτίβισμα» ο Musk.

Το περίεργο εδώ είναι η στάση του Twitter, που ενώ δήλωσε πως θα συνταχθεί με την προσπάθεια του Facebook και των άλλων κοινωνικών μέσων για να βάλουν φραγμό στη διάδοση της παραπληροφόρησης, αρνείται να πειράξει το tweet του Musk.

Λέγοντας μάλιστα πως δεν παραβιάζει τους όρους της κοινότητας, ενώ το περιεχόμενό του είναι ακριβώς το είδος της παραπληροφόρησης που υποσχέθηκε να καταπολεμήσει!

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το αφεντικό της Tesla υποτιμά την επιδημία του κορονοϊού, κάθε άλλο. Σε email στους υπαλλήλους του στην SpaceX, ο γενικός διευθυντής έγραψε πως ο πανικός για τον ιό είναι «ανόητος», συγκρίνοντας μάλιστα τη φονικότητα του κορονοϊού με αυτή από τα τροχαία δυστυχήματα.





Πηγή