Το ΔΣ άναψε το πράσινο φως για την εξαγορά, αλλά υπάρχουν θέματα

9


Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες αφότου ο Elon Musk έδωσε τελεσίγραφο στο ΔΣ της Twitter απαιτώντας να τον ενημερώσουν για τον πραγματικό αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα, καθώς η αρχική εκτίμηση του 5% απέχει μάλλον αρκετά από την πραγματικότητα.

Επίσης, ο Musk εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο ολοκλήρωσης της συμφωνίας, καθώς το σχέδιο είναι αρκετά ριψοκίνδυνο για τον ίδιο και τις υπόλοιπες εταιρείες του από τη στιγμή που θα πρέπει να δεσμεύσει έως και το 50% των μετοχών του στην Tesla για να καλυφθεί το ποσό των $44 δισ., κάτι που θα τον φέρει σε πολύ δύσκολη θέση αν πέσει η τιμή της τελευταίας.

Τέλος, ο Elon Musk ζήτησε ρητά να μάθει αν έχει με το μέρος του τους κύριους μετόχους της Twitter, διότι έχει παρατηρήσει πως δεν έχουν όλοι τις καλύτερες προθέσεις απέναντι του και ίσως όχι άδικα, αρκεί να αναλογιστεί κανείς τις πολλές απερίσκεπτες (;) ενέργειες του τα τελευταία χρόνια με τα εμπρηστικά tweets που τους έφεραν σε δύσκολη θέση.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Twitter και στο μυαλό του Elon Musk, αλλά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η αξία της μετοχής της Twitter έχει πέσει πλέον κάτω από τα $40, δηλαδή αρκετά λιγότερο από τα $54.20 που προσφέρει ο Musk για να ολοκληρωθεί η εξαγορά. Όπως και να ‘χει, το CBS News αναφέρει πως το ΔΣ της Twitter έχει ψηφίσει οριστικά υπέρ της εξαγοράς, παρά το γεγονός ότι ο Musk έχει ήδη προαναγγείλει την πρόθεση του να μειώσει κατά 10% το προσωπικό που εργάζεται για την εταιρεία μέσα στο επόμενο τρίμηνο

Η έγκριση φαίνεται ότι έχει δοθεί, μένει να δούμε αν ο Elon Musk είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη των συζητήσεων με το ΔΣ της εταιρείας και αν προτίθεται να πληρώσει σχεδόν $15 έξτρα για κάθε μετοχή με βάση τη σημερινή αξία της εταιρείας. Ακόμα και για έναν πολυδισεκατομμυριούχο δεν είναι εύκολη υπόθεση μια τόσο μεγάλη εξαγορά. Σε περίπτωση, πάντως, που δεν προχωρήσει η δουλειά, οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η Twitter θα χάσει τουλάχιστον το 50% της αξίας της μέσα στους επόμενους μήνες.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή