Το επίσημο teardown video αποτρέπει τις επεμβάσεις

8


Η Valve δημοσίευσε ένα επίσημο teardown video για την φορητή παιχνιδοκονσόλα Steam Deck, η οποία αναμένεται τον προσεχή Δεκέμβριο στην αγορά. Στόχος της εταιρείας είναι να δείξει το εσωτερικό της κονσόλας, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να ανοίξει και να αφαιρέσει τα διάφορα εξαρτήματα της, αλλά και να…αποτρέψει τους επίδοξους modders να το πειράξουν.

Στο σύντομο video η εταιρεία δεν περιορίζεται στις συνηθισμένες προειδοποιήσεις μιας ενδεχόμενης επέμβασης στο Steam Deck, αλλά τονίζει πως έχει προσέξει ιδιαίτερα την κατασκευή του σε βαθμό που ακόμα και μόνο με το άνοιγμα μπορεί να προκληθεί βλάβη. Επίσης, υπενθυμίζει πως σε περίπτωση ανοίγματος δεν καλύπτεται οποιαδήποτε βλάβη από την εγγύηση.

Κατά τ’ άλλα, το άνοιγμα του Steam Deck γίνεται με την αφαίρεση 8 βιδών από το πίσω μέρος που επιτρέπει την απόσπαση του. Στη συνέχεια αφαιρείται η μπαταρία ιόντων λιθίου προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για ευκολότερη πρόσβαση στα υπόλοιπα εξαρτήματα. Η Valve τονίζει πως τα κουμπιά του Steam Deck και οι διακόπτες των joysticks είναι custom κατασκευές και θα είναι δύσκολο να βρεις εύκολα ανταλλακτικά σε περίπτωση βλάβης (θα διαθέτει η ίδια η Valve για όποιον ενδιαφέρεται). Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του SSD, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Steam Deck διαθέτει υποδοχή για κάρτα μνήμης microSD εάν θέλεις περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Περιμένουμε να παραλάβουμε το δικό μας όταν έρθει η ώρα για να δούμε αν έχει όντως μέλλον μια τέτοια λύση PC gaming.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή