Categories: Gaming

Το εργαλείο για την δημιουργία video από κείμενο μέσω AI


Τον περασμένο Μάιο η Google είχε εντυπωσιάσει τον κόσμο με το εργαλείο IMAGEN, ένα αντίστοιχο του περίφημου DALLE-2 της OpenAI που μετατρέπει μια γραπτή περιγραφή σε εικόνα με την βοήθεια αλγορίθμων Τεχνητής Νοημοσύνης. Τώρα, μόλις μερικούς μήνες μετά, η εταιρεία επιστρέφει με το IMAGEN VIDEO!

Όπως καταλάβατε, το IMAGEN VIDEO αφήνει στην άκρη τις εικόνες και φέρνει την «μαγεία» και στον τομέα του video, καθώς μπορεί να μετατρέψει μια γραπτή περιγραφή σε video ανάλυσης 1280 x 768 στα 24fps! Η εταιρεία αναφέρει ότι ακόμη βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο, αλλά αποκαλύπτει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Σύμφωνα με την δημοσίευση της, το IMAGEN VIDEO διαθέτει πληθώρα στυλιστικών ικανοτήτων, όπως την δυνατότητα παραγωγής video από τα έργα διάσημων ζωγράφων (π.χ. Vincent van Gogh), την δημιουργία τρισδιάστατων περιστρεφόμενων αντικειμένων διατηρώντας παράλληλα την δομή τους και την απόδοση γραμματοσειρών σε διάφορα στυλ animation. Η εταιρεία ευελπιστεί ότι τα γενικού ενδιαφέροντος μοντέλα σύνθεσης θα οδηγήσουν σε δραματική μείωση της δυσκολίας παραγωγής περιεχομένου υψηλής ποιότητας.

Αν και δεν αναλύει πλήρως το τεχνικό σκέλος, το IMAGEN VIDEO προχωρά την παραγωγή ξεκινώντας από την αρχική δημιουργία ενός video χαμηλής ανάλυσης (16 καρέ, 24 x 48 pixels στα 3fps) και στη συνέχεια προχωρά σε7 διαδοχικά upscales αυξάνοντας την ανάλυση και τα fps. Στην παρούσα φάση τα τελικά videos φτάνουν σε διάρκεια τα 5.3 δευτερόλεπτα.

Εκτός από το IMAGEN VIDEO, η εταιρεία λανσάρει σήμερα ακόμη ένα εργαλείο text-to-video, το οποίο ονομάζεται Phenaki και έχει την δυνατότητα να δημιουργεί videos μεγαλύτερης διάρκειας χρησιμοποιώντας πιο αναλυτικές εντολές. Επίσης, το εργαλείο DreamFusion δημιουργεί τρισδιάστατα μοντέλα από κείμενο.

Για την ώρα, πάντως, δεν σκοπεύει να ανοίξει το IMAGEN VIDEO στο ευρύ κοινό για να αποφευχθεί η χρήση του για κακόβουλους σκοπούς, τουλάχιστον μέχρι να εκπαιδευτεί αρκετά για να αποκόπτει το προβληματικό περιεχομένο.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Διαχείριση iPhone και iPad με τα μάτια και άλλες επιλογές προσβασιμότητας από την Apple

Η Apple προανήγγειλε πολλά νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που θα έρθουν αργότερα φέτος με ενημερώσεις λογισμικού…

9 ώρες ago

Αυτή είναι η πιο καθαρή εικόνα της Ευρώπης (δορυφόρος του Δία)

Η διάστικτη επιφάνεια της Ευρώπης έχει γοητεύσει τους επιστήμονες από τότε που το Voyager 2…

9 ώρες ago

Θα είναι αυτό το εντελώς επανασχεδιασμένο iPhone;

Το iPhone 16 δεν έχει ακόμη καν παρουσιαστεί, αλλά αυτό δεν έχει αποτρέψει την εξάπλωση…

9 ώρες ago

Νέα έρευνα φέρνει πιο κοντά την επαναφορά κρυογονικά κατεψυγμένων ανθρώπων!

Το έχουμε δει πολλές φορές σε διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, και ενδεχομένως αποτελεί διακαή πόθο…

1 ημέρα ago

Διευκρινήσεις για τη διαδικασία από την ACS

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκλογέων της Επιστολικής Ψήφου που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην…

1 ημέρα ago

Gaming σε άλλο επίπεδο με SuperWide QD OLED panel, ήχο DTS και πολλά άλλα!

Η Philips παρουσιάζει την πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά premium οθονών 8000. Η Philips 49M2C8900L “τα…

1 ημέρα ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.