Το πρώτο ρομπότ-μπαρίστα στην Ιταλία πήρε θέση στο Ντουόμο του Μιλάνου – Newsbeast

13


Ένα νέο κατάστημα με ρομπότ-μπαρίστα, με θέα από ψηλά το Ντουόμο, τον φημισμένο καθεδρικό ναό, άνοιξε στο Μιλάνο. Στη στέγη του ξενοδοχείου πολυτελείας TownHouse Duomo, το μπαρ «The View by Makr Shakr» είναι το κατάλληλο μέρος για να απολαύσει κανείς κοκτέιλ από τα ρομπότ του καθηγητή στο MIT, Κάρλο Ράτι (Carlo Ratti).

Η εταιρεία Makr Shakr, την οποία έχει ιδρύσει ο Ράτι, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της παγκοσμίως. Για τα ρομπότ της στέγης του μιλανέζικου ξενοδοχείου χρησιμοποιήθηκαν ως μοντέλο οι κινήσεις του Ιταλού χορευτή και χορογράφου Μάρκο Πέλε (Marco Pelle) του New York Theatre Ballet.

Δύο μηχανικά χέρια μπορούν να ετοιμάσουν με ακρίβεια και να σερβίρουν οποιοδήποτε ποτό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα: να αναμείξουν από περισσότερα από 150 μπουκάλια οινοπνευματωδών που κρέμονται από το ταβάνι του μπαρ για να δημιουργήσουν μια ατέλειωτη γκάμα κοκτέιλ.

«Τα βιομηχανικά ρομπότ πρόκειται να αλλάξουν την παγκόσμια εργατική δύναμη, αλλά πολλοί δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα να τα δουν – πολλώ δε μάλλον, να έρθουν σε επαφή μαζί τους» τόνισε ο Κάρλο Ράτι, ιδρυτικό μέλος της Carlo Ratti Associati, η οποία σχεδίασε το σύστημα.

«Κίνητρό μας είναι να δημιουργούμε καινούργιες ευκαιρίες για να έρθει ο κόσμος σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα ρομπότ-μπαρίστα δεν είναι κάτι νέο, ωστόσο τα δύο αυτά μηχανικά χέρια είναι τα πρώτα στην Ιταλία, ένα θέαμα πρωτόγνωρο για τη γειτονική χώρα.





Πηγή