Categories: Mobile

Το ρομπότ της Boston Dynamics έπιασε δουλειά στη DHL


Η Boston Dynamics αποκάλυψε ότι θα παραδώσει έναν στόλο από ρομπότ Stretch σε αποθήκες της DHL στην Βόρεια Αμερική τα επόμενα τρία χρόνια.

Το ρομπότ Stretch που είναι κατάλληλο για εργασίες σε αποθήκες, διαθέτει μια μικρή βάση με ρόδες και μπορεί να κινηθεί ευέλικτα σε περιορισμένο χώρο. Έχει έναν πτυσσόμενο βραχίονα με μια έξυπνη λαβή που είναι εξοπλισμένη με προηγμένους αισθητήρες και κάμερες, προκειμένου αναζητά και να πιάνει αυτόματα μεγάλη γκάμα από κούτες διαφορετικού τύπου. Μπορεί μάλιστα να λειτουργήσει μέσα και γύρω από αποδιοργανωμένες στοίβες κιβωτίων και να ανασηκώσει πεσμένα κουτιά.

Η CIO της DHL Supply Chain North America, Sally Miller, δήλωσε σχετικά με τη νέα συμφωνία:

Στην DHL Supply Chain, δεσμευόμαστε για συνεχή καινοτομία και ψηφιακό μετασχηματισμό για τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας μας. Η επένδυση στον αυτοματισμό της αποθήκης διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και στη βελτίωση των υπηρεσιών για τους πελάτες μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Boston Dynamics για να αναπτύξουμε την καλύτερη ρομποτική στις αποθήκες μας. Το ρομπότ Stretch αντιμετωπίζει πολύπλοκες βιομηχανικές προκλήσεις μέσω ευέλικτου αυτοματισμού, τον οποίο θα μπορούμε να αναπαράγουμε και να κλιμακώνουμε σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η συμφωνία της Boston Dynamics με την DHL αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί μέρος της στρατηγικής Accelerated Digitalization της εταιρείας. Τα σχέδια της DHL περιλαμβάνουν την επέκταση του ρομπότ Stretch σε άλλους τομείς των εργασιών της αποθήκης με στόχο την αυτοματοποίηση πρόσθετων λειτουργιών στις αποθήκες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Boston Dynamics]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Μετατροπή οποιουδήποτε video σε GIF στα iPhone και iPad

Τα animated GIFs αποτελούν βασικό στοιχείο του Διαδικτύου εδώ και πολλά χρόνια. Εφευρέθηκαν το 1987…

11 ώρες ago

Το Steam προσφέρει δωρεάν ένα 4X strategy game αξίας €30

Ακόμη ένα δωρεάν game μας έρχεται από την πλατφόρμα Steam, η προσφέρει σε όλους τους…

11 ώρες ago

Διαχείριση iPhone και iPad με τα μάτια και άλλες επιλογές προσβασιμότητας από την Apple

Η Apple προανήγγειλε πολλά νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που θα έρθουν αργότερα φέτος με ενημερώσεις λογισμικού…

22 ώρες ago

Αυτή είναι η πιο καθαρή εικόνα της Ευρώπης (δορυφόρος του Δία)

Η διάστικτη επιφάνεια της Ευρώπης έχει γοητεύσει τους επιστήμονες από τότε που το Voyager 2…

22 ώρες ago

Θα είναι αυτό το εντελώς επανασχεδιασμένο iPhone;

Το iPhone 16 δεν έχει ακόμη καν παρουσιαστεί, αλλά αυτό δεν έχει αποτρέψει την εξάπλωση…

22 ώρες ago

Νέα έρευνα φέρνει πιο κοντά την επαναφορά κρυογονικά κατεψυγμένων ανθρώπων!

Το έχουμε δει πολλές φορές σε διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, και ενδεχομένως αποτελεί διακαή πόθο…

2 ημέρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.