Το YouTube είναι 5 φορές πιο αργό σε Firefox και Microsoft Edge

28


Ευθεία επίθεση από τον Chris Peterson, Technical Program Manager της Mozilla, κατά της Google, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η τελευταία έχει χειροτερέψει επίτηδες την απόδοση της υπηρεσίας YouTube στους browsers Mozilla Firefox και Microsoft Edge σε σύγκριση με το πως λειτουργεί στον Chrome.

Όπως ανέφερε σε σχετικό tweet, το YouTube φορτώνει 5 φορές πιο αργά σε Firefox και Edge μετά τον τελευταίο επανασχεδιασμό της υπηρεσίας (Polymer), ο οποίος βασίστηκε στο Shadow DOM vo API που είναι διαθέσιμο μόνο στον Chrome browser. Σαν λύση, προτείνει την εγκατάσταση του YouTube Classic extension στον Firefox browser που επαναφέρει τον προηγούμενο σχεδιασμό της υπηρεσίας και του Tampermonkey στον Edge browser για τον ίδιο λόγο.

Έχει ενδιαφέρον, πάντως, το γεγονός ότι η Microsoft δεν έχει αντιδράσει επίσημα για το ζήτημα, παρότι στο παρελθόν έχει βάλει στο στόχαστρο τον Chrome browser. Από την πλευράς της, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τη Google επειδή εκμεταλλεύεται τις τεχνολογίες της για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης.

[via]



Πηγή