Υποστήριξη πολλαπλών συσκευών σε iOS και Android

4


Ύστερα από τη δοκιμαστική κυκλοφορία της υποστήριξης πολλαπλών συσκευών σε iPhone νωρίτερα φέτος, η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp ανακοίνωσε ότι καθιστά εξίσου διαθέσιμη τη λειτουργία αμφότερα για χρήστες iOS και Android που χρησιμοποιούν την εφαρμογή WhatsApp business ή τo beta WhatsApp για Android με version 2.21.23.10 ή 2.21.23.

Η λειτουργία υποστήριξης πολλαπλών συσκευών επιτρέπει τη χρήση του WhatsApp σε έως και τέσσερις συνδεδεμένες συσκευές χωρίς σύνδεση του τηλεφωνικού αριθμού. Μόλις συνδεθούν οι συσκευές, τα μηνύματα μπορούν να μεταφερθούν, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή WhatsApp για υπολογιστές ή την εφαρμογή για web. Εφόσον πραγματοποιηθεί ο συγχρονισμός, η εφαρμογή για υπολογιστές θα εγκαθιστά με ασφάλεια τα μηνύματα από τον λογαριασμό σας στο WhatsApp και οι προσωπικές κλήσεις και τα μηνύματα σας θα κρυπτογραφούνται σε όλες τις συσκευές.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Καταρχάς, οι χρήστες δεν θα επιτρέπεται να πραγματοποιούν κλήσεις ή να στέλνουν μηνύματα από την επιφάνεια εργασίας ή τον ιστό σε άλλους χρήστες που έχουν παλιά έκδοση του WhatsApp.

Δεύτερον, οι χρήστες θα μπορούν να έχουν μόνο ένα τηλέφωνο συνδεδεμένο στο λογαριασμό WhatsApp τους. Τρίτον, εάν οι χρήστες δεν χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για 14 ή περισσότερες ημέρες, τότε οι συνδεδεμένες συσκευές αποσυνδέονται αυτόματα. Τέλος, αυτή η λειτουργία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σε tablet Android ή iPad.

Σε περίπτωση που θέλετε να περιμένετε για την οριστική έκδοση της λειτουργίας και θέλετε να απενεργοποιήσετε τη δοκιμαστική, μεταβείτε στην ενότητα Συνδεδεμένες συσκευές (Linked Devices) στις ρυθμίσεις του WhatsApp και, εν συνεχεία, επιλέξτε Multidevice Beta > Leave Beta.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή